Boşanmadan ev eşyalarını kaçırdılar,geri alınabilir mi?
Eşim, ortak ikametgahımızdaki tüm eşyaları haberim olmadan annesinin evine taşıdı. Ardından da boşanma davası açtı. Dava 2 senedir sürüyor, dosya şu an yargıtayda. Yargıtaydan dava döner ise eşimle evli kalacağız. Bu eşyalarımız için bir tespit yaptırdım.Yediemin olarak eşimde duruyor. Ev eşyalarımızı tekrar ortak ikametgahımıza geri getirtebilmek için ne yapabilirim, böyle birşeye hakkım var mı? Saygılarımla.
Cevap: Boşanmadan ev eşyalarını kaçırdılar,geri alınabilir mi?
Alıntı:
erhan.ist rumuzlu üyeden alıntı
Eşim, ortak ikametgahımızdaki tüm eşyaları haberim olmadan annesinin evine taşıdı. Ardından da boşanma davası açtı. Dava 2 senedir sürüyor, dosya şu an yargıtayda. Yargıtaydan dava döner ise eşimle evli kalacağız. Bu eşyalarımız için bir tespit yaptırdım.Yediemin olarak eşimde duruyor. Ev eşyalarımızı tekrar ortak ikametgahımıza geri getirtebilmek için ne yapabilirim, böyle birşeye hakkım var mı? Saygılarımla.
Bu konuda fikir verebilecek bir üye var mı? Teşekkür ederim.
Daha önceki yorumlardan bildiğim kadarıyla pek bir hakkınız yok.
Anladığıma göre bu durumda eşyalar kaba tabirle 'kapanın elinde kalıyor'.
Alıntı:
Wolverin rumuzlu üyeden alıntı
Daha önceki yorumlardan bildiğim kadarıyla pek bir hakkınız yok.
Anladığıma göre bu durumda eşyalar kaba tabirle 'kapanın elinde kalıyor'.
Henüz boşanma olmadan ev eşyalarını taşımanın hukuki olarak bir yaptırımı yok mudur? Cevabınız biraz kapalı gibi geldi. Herşeyin bir usulü hukuku olması gerekir diye düşünüyorum.
Alıntı:
erhan.ist rumuzlu üyeden alıntı
Geçmiş olsun tek cevap eşyaları geri alamazsın kim önce davranır ise eşya onda kalır :) bunu yaşayan biri olarak söylüyorum traji komik :) ama gerçek böle. mahkeme eşyayı malesef bölüştürmüyor , kim önce elini tutarsa eşya onda kalır bırak eşya onun olsun eşya ile evlilik geri gelecek değil sonuçta