HP ayıplı ürün değişim talebi
HP'den bir bilgisayar satın aldım ve klavye arızası nedeniyle 10 gün sonra servisine bıraktım. ürün zamanında tamir edilemediği için tarafıma bilgisayar değişikliği yada para iadesi talebinde bulundular.
Tabii bu süreç içerisinde 2 ayı aşkın bir zaman geçti ve ben bilgisayarı aldığımdaki kdv indirimi ve diğer kampanyaları kaçırdığım için şu an bu bilgisayarı aldığım fiyata yeni bir ürün almak gibi birşansım kalmadı.
Firmaya bilgisayarı değiştirmek istediğimi söyledim ve bana ürün değişikliğiyle ilgili formu gönderdiler imzalayıp kendilerine tekrar yollamamın üstünden yaklaşık 1 ay geçti ve bana şu an bu bilgisayarı da temin edemediklerini söylüyorlar. Yeni bir ürün getiriyorlarmış ama onunda benim verdiğim bilgisayarın muadili olup olmayacağının garantisi yokmuş gibi bir sürü neden önüme sürerek para iadesi talebinde bulunuyorlar.
Benim size sormak istediğim şudur. Firmanın tarafıma muadili ya da daha üst bir modeli temin etme zorunluluğu yokmudur? Para idaesini ben kabul etmesemde firmanın bana ürün değiştirilmesi yerine para iadesi verme hakkı var mıdır? Bu işlemlerin yapılması için gerekli olan yasal süre ne kadardır?
Yardımlarınız için şimdiden tşk ederim.
Cevap: HP ayıplı ürün değişim talebi
Tüketici hakları mahkemesine gitmeni öneriyorum.
paranıda alabilirsin çünkü süre çok uzamış ve sorunun çözülmemiş.
Sizi fazlasıyla bekletmişler fakat şu an Hp nin stokları tükendi.. Şuan da Windows7 çıktığı için diğer laptoplar yerine windows7 kurularak yeni seriler çıkarmaya başladı.. Size temin edememeleri bundan kaynaklıdır.. Diğer olayınıza gelince.. Sizin ürün değişimi ya da para iadesi hakkınız vardır.. Siz değişimi talep etmişsiniz fakat stoklarda olmadığını beyan etmişler isterseniz stoklara girene kadar beklersiniz, isterseniz de para iadesi işlemlerini başlatır ve ortalama 20-25 gün içerisinde paraınızı hesabınıza yatırırlar.. Değişimde ısrar ederseniz eğer, size sizin cihazınızla muadil özellikte veya yoksa üst modelini vermek zorundalar.
Bence hiç uğraşmayın paranızı alın. Bilgisayar sektöründe fiyatların sürekli geri çekildiğini, modellerin geliştiğini düşünün.
Şu an itibariyle para iadesi almak yanlış olur.. Daha yeni alınmış bir cihaz ve garantisi de mevcut doğal olarak.. Az önce bahsettiğim windows7 nin çıkmasıyla birlikte fiyatlar artışa geçti geçmeye de devam edecek.. Eski cihazın parası ile muadilini almak hiç de kolay olmayacak o yüzden.. Sonuçta tercih meselesi tabi belirtmek istedim sadece..