Şirket kamyonlarından birisine tonaj fazlalığı nedeniyle ceza kesildi. Oysaki elimizde kamyonun kantar dökümü var ve tonaj fazlalığı söz konusu değil. Buna rağmen trafikte ceza kesildi. Bunun iptaline ilişkin neler yapılabilir. ?
Printable View
Şirket kamyonlarından birisine tonaj fazlalığı nedeniyle ceza kesildi. Oysaki elimizde kamyonun kantar dökümü var ve tonaj fazlalığı söz konusu değil. Buna rağmen trafikte ceza kesildi. Bunun iptaline ilişkin neler yapılabilir. ?
Sulh ceza mahkemesine trafik cezasının iptali için dava açmak gerekir diye düşünüyorum.
Dava açmadan itiraz yolu yok mudur acaba çünkü elimizde zaten kamyonların kantar ölçümleri var. Bu kadar basit bir iş için onlarca dava açılması usul ekonomisi açısından biraz düşündürüyor. Çünkü önümüzde en az 40 adet bu tarz ceza birikmiş durumda.
İncelemenizi rica ediyorum.
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=9454
Mahkeme haricinde itiraz yolu yoktur. Bu konuda 40 cezanızın birikmiş olması cezaların haklı yönde kesildiğine bir işaret kabul edilebilir. Eski cezalar için yapacak bir şey yok çünkü 7 gün içerisinde itiraz edilmeyen cezalar kesinleşmektedirler.
Eğer elinizde itiraz süresi geçmemiş ceza varsa ve bulunduğunuz yerde trafik mahkemesi bulunuyorsa buraya, bulunmuyorsa da sulh ceza mahkemesine itiraz etmelisiniz.
İnceledim Sayın Kırcalı. Kaldıki daha önce de okumuştum...
Cezanın hakkılılığından çok elimizdeki evraklara itimat etmeyen makamların varlığına dikkat çekmek isterim.