İptal edilen katiplik ataması
sizlerden yardım istiyorum:'(
2002 yılında esnaflık yaparken müşteri tarafından sahte para verildi. daha sonra dükkanı kapattım ve başka bir işyerinde çalışmaya başladım burada çalışan arkadaşım bu parayı kendisine vermemi bu parayı dükkana asacağını söyledi ben de verdim. arkadaşım da bu parayla telefon almak isterken yakalanmış ve parayıda benden aldığını söylemiş polislerde beni alıp karakola götürdüler. parayı bulduğumuzu söylememizi yoksa davanın uzayıp gideceğini söylememizi istediler bende öyle söyledim. karakolda o şekilde ifade yazdılar nöbetçi mahkemedede aynı ifadeyi tekrarladım ve hakim ben neden bulamıyorum bu parayıda siz buluyorsunuz dedi ve dava açıldı avukat tuttuk ve ifadeyi değiştirip kuruyemiş dükkanından elde edilmiş bir para olduğunu söylediysekte ceza aldık davayı yargıtaya taşıdık yargıtay davayı bozdu ve tekrar görüşülmek üzere mahkemeye gönderdi oradada suçsuz olduğumu ve kuruyemiş dükkanından elde edilmiş olan bir para olduğunu söyledim ve karar olarak suçtan kurtulmaya çalıştığım sonucuna varılarak 1 yıl 3 ay ve 90 tl para cezasına çarptırıldım ve davayı tekrar yargıtaya taşıdık şuan yargıtaydan sonuç çıkmadı.
2009 haziran ZABIT KATİPLİĞİ SINAVINI KAZANDIM mülakatı geçtim ve ATAMAM YAPILDI fakat adalet bakanlığı personel genel müdürlüğü yapılan atamayı aldığım cezadan dolayı iptal etti. iptal kararının tarihi 11.09.2009 tebliğin elime geçtiği tarih 11.10.2009.
sizlerden istediğim İDARE MAHKEMESİNE DAVA AÇSAM ve ceza davamın halen sonuçlanmadığını ve suçun kesinleşmemesinden dolayı (davanın halen yargıtayda olduğundan dolayı) bir sonuç elde edebilirmiyim veya ne şekilde bir dava açmam gerekir. maddi durumum iyi olmadığı için avukat tutamıyorum ve ne yapacağımı bilemiyorum senelerdir bu sınava hazırlandım ve tam kazandım derken bu dava meselesi önümü tıkadı. cevaplarınızı beklerken şimdiden ilgi gösterenlere teşekkür ediyorum. bilgi paylaşıldıkça çoğalır
Cevap: İptal edilen katiplik ataması
arkadaşım davanı aç
ama kesin 10 ay beklersin sonuç için.
bu sınav iptal kararları vb davalar çok uzun sürüyor.