İşten Ayrıldıktan Sonraki Çalışma Süresi
Özel bir şirkette 11 aydır çalışmaktaydım. Yeni bir işyerini ile anlaşarak eski iş yerimden istifa ettim ve kendilerine 15 gün sonra yeni iş yerimde göreve başlayacağımı bu süre zarfında yerime başkasının bulunmasını istedim. Fakat yerime yeni birini bulmanın kendi deyimleri ile uzun süreceğini ve yeni birisinin gelerek işi benden devralmadan ayrılamayacağımı söylediler. İşe girişte imzalatılan sözleşmede de bu şekilde yazıldığını beyan ettiler. Ne yapmam gerekiyor? böyle bir yaptırım hakları varmı.
Cevap: İşten Ayrıldıktan Sonraki Çalışma Süresi
İşiniz belirsiz süreli bir sözleşme ise, çalışma süreniz 6 aydan uzun olduğundan, uymanız gereken ihbar süreniz 2 hafta değil 4 HAFTADIR.Bildirimi yazılı olarak yaptıktan 4 hafta sonra yerinize birinin bulunmamış olmasının veya bulunan kişinin hazır olmamasının bir anlamı olmadığından ihbar sürenizin bitiği gün,o işyeri ile ilişkiniz de bitmiş olacaktır.
Başka bir sıkıntı yaşamamak için, sözleşme feshinizi, ihbar süreniz sonunda işten ayrılacağınızı noter kanalıyla bildirmeniz sizin için ıspat kolaylığı sağlayacaktır.