İş mahkemesinde dava açtım ama 2 aydır tebligat işverene ulaşmamış
Merhabalar
ben çalıştığım firmadan 3 aydır maaş alamadığım için ayrıldım ve ilk önce çalışma bakanlığına dilekçe yazdım. sonra avukata başvurdum. benden 1 hafta önce aynı şirketten ayrılan arkadaşlarım aynı avukata evraklarını teslim ettiler bende 1 hafta sonra. arkadaşlarımın tebligatı yaklaşık 2 ay önce işverene ulaşmış. ama hala benim tebligatım ulaşmamış. Avukat beyi aradığımda evraklarınız postadadır diye cevap veriyor. Postada işlemler bu kadar uzun sürebilir mi? Şimdiden teşekkürler
Cevap: İş mahkemesinde dava açtım ama 2 aydır tebligat işverene ulaşmamış
Postada işlemler bazen uzun sürebiliyor.
Emin olmak için mahkemenin posta gönderilerinden kayıt numarasını bulup internette arama yaptırabilirsiniz.
ya da adliyeden bizzat gidip öğrenebilirsiniz
teşekkürler. Eski iş yerindeki arkadaşlarımla görüştüm hala tebligat firmaya ulaşmamış. Avukatımla konuştuğumda tebliğatın adliyeden çıktığını ve firma tarafından imzalanan kağıdın adliyeye geri dönmediğini söylüyor.Mahkeme tarihim 6 nisan.Benden önce başvuran arkadaşların 10 şubat. Tebligat firmaya ulaşmasa dava açısından problem olabilir mi? Teşekküler
Tebligat parçasının henüz ulaşmaması sorun yaratmayacaktır. Mahkeme tebligat parçasının dönüşünü bekleyecek, duruşma günü verecektir. Tebligat hiç yapılamadı ise bu durumda avukatınız gerekli işlemlerin yapılmasını talep edecektir. Avukatınızla görüşün.
Alıntı:
Av.Aycan Manav rumuzlu üyeden alıntı
Tebligat parçasının henüz ulaşmaması sorun yaratmayacaktır. Mahkeme tebligat parçasının dönüşünü bekleyecek, duruşma günü verecektir. Tebligat hiç yapılamadı ise bu durumda avukatınız gerekli işlemlerin yapılmasını talep edecektir. Avukatınızla görüşün.
Cevabınız için teşekkürler. Açıkçası kafam karıştı. Tebligat parçası gitmemiş mahkemeye ama avukatım bana dava tarihini saatini bildirdi.
Kartal 2. İş Mahkemesi
Dava tarihi : 06.04.2010
Saati :10:30
Dosya no: 20091217
Açıklarsanız çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler