Cevap: Asgari İşçilik hesabı
Asgari ücret alan bir işçinin primlerinin SSK taban ücret üzerinden hesaplanması normal. Burada hukuka aykırı bir durum görmedim ben.
Konuya farklı bir şekilde anlatmaya çalışayım. İnsan kaynakları alanında çalışmaya 2005 yılında başladım. Şuan için asgari ücret demek zaten SSK taban ücret demek. Ancak 2004 yılı ilk altı aylık döenmde aynı anda hem asgari ücret hem de SSK taban ücret belirlenmiş. Bu nedenle yukarıdaki konu hakkında sizlerden görüş almak istedim. mevzuata göre asgari işçilik hesabı yapılırken resen tahakkuk tutarı günlük olarak asgari ücret mi? yoksa SSK taban ücret diye adlandırılan rakamdan mı yapılacak.
01.01.2004 - 30.06.2004 tarihleri arası;
Günlük Asgari Ücret: 14,10 TL
Günlük Taban Ücret: 18,32 TL
Alıntı:
mmustafakaymakk rumuzlu üyeden alıntı
Konuya farklı bir şekilde anlatmaya çalışayım. İnsan kaynakları alanında çalışmaya 2005 yılında başladım. Şuan için asgari ücret demek zaten SSK taban ücret demek. Ancak 2004 yılı ilk altı aylık döenmde aynı anda hem asgari ücret hem de SSK taban ücret belirlenmiş. Bu nedenle yukarıdaki konu hakkında sizlerden görüş almak istedim. mevzuata göre asgari işçilik hesabı yapılırken resen tahakkuk tutarı günlük olarak asgari ücret mi? yoksa SSK taban ücret diye adlandırılan rakamdan mı yapılacak.
01.01.2004 - 30.06.2004 tarihleri arası;
Günlük Asgari Ücret: 14,10 TL
Günlük Taban Ücret: 18,32 TL
Bahsini ettiğiniz dönemle ilgili SSK prim tahakkuklarının taban ücret üzerinden yapılması gerekir.
Yardımlarınız için teşekkürler