Boşanma davasında tazminat ve nafaka
Merhaba lütfen bana yardımcı olabilir misiniz?
Eşim bana boşanma davası açtı. 4 yaşındaki oğlumuzun velayetini, 1.350 TL (kendisine 750, çocuk için 600) tedbir nafakası, 10.000 maddi ve 10.000 manevi tazminat istemiş. Dilekçede asılsız bir sürü iddida var. Kısaca özetlemem gerekirse;
14 yıldır evliyiz. Bu süre zarfı içinde çocuğumuz olmadığı için Sosyal Hizmetlerden evlat edindik. Eşimle son bir yıldır aramızda şiddetli geçimsizlik vardı. Eşimle 2008 mart ayında ayrı yaşamaya başladık ben kardeşimde kalıyordum. Orada kalmamı da kendisi istemişti. Buna rağmen nisan sonu gitme dediğim halde çocuğumuzu da alarak Afyon’a ailesinin yanına gitti.
Gayri meşru bir ilişkim olduğunu ve onu bu sebeple evden gönderdiğimi yazmış. Onu evden ben göndermedim kendisi gitti. Birkaç aydır da hayatımda başka biri var ve beraber yaşıyoruz.
Evlilik birliğimiz sırasında hala kredisini ödediğim bir araba aldık. Onun dışında babamdan miras kalan bir evim var. Ama dilekçede evi ailemden satın aldığımızı yazmış.
Boşanmayı bende istiyorum. Şuanda avukat arıyorum zaten ama merak ettiğim tazminatları benden alabilir mi? Nafaka ücreti çok değil mi? Bir de oğlumun velayetini almam mümkün mü?
Boşanma davasında tazminat ve nafaka
Merhabalar,
Beni bir sorunum var. Yardımcı olabilir misiniz?
Eşim bana boşanma davası açtı. 4 yaşındaki oğlumuzun velayetini, 1.350 TL (kendisine 750, çocuk için 600) tedbir nafakası, 10.000 maddi ve 10.000 manevi tazminat istemiş. Dilekçede asılsız bir sürü iddida var. Kısaca özetlemem gerekirse;
14 yıldır evliyiz. Bu süre zarfı içinde çocuğumuz olmadığı için Sosyal Hizmetlerden evlat edindik. Eşimle son bir yıldır aramızda şiddetli geçimsizlik vardı. Eşimle 2008 mart ayında ayrı yaşamaya başladık ben kardeşimde kalıyordum. Orada kalmamı da kendisi istemişti. Buna rağmen nisan sonu gitme dediğim halde çocuğumuzu da alarak Afyon’a ailesinin yanına gitti.
Gayri meşru bir ilişkim olduğunu ve onu bu sebeple evden gönderdiğimi yazmış. Onu evden ben göndermedim kendisi gitti. Birkaç aydır da hayatımda başka biri var ve beraber yaşıyoruz.
Evlilik birliğimiz sırasında hala kredisini ödediğim bir araba aldık. Onun dışında babamdan miras kalan bir evim var. Ama dilekçede evi ailemden satın aldığımızı yazmış.
Boşanmayı bende istiyorum. Fakat merak ettiğim tazminatları benden alabilir mi? Nafaka ücreti çok değil mi? Bir de oğlumun velayetini almam mümkün mü?
YÖNETİM:Lütfen tekrar yapmamaya özen gösterin.
Cevap: Boşanma davasında tazminat ve nafaka
Nafakalar sizin gelirinize göre belirlenecektir. Tazminatları ise eğer eşiniz kusursuz veya daha az kusurlu bulunursa alabilecektir. Kaç lira olabileceği kusur derecesi, sizin gelirleriniz ve hakimin takdirinde olan konulardır.
Ev ve arabayla ilgili kısım boşanma davası esnasında görülmeyecektir. O ayrı bir dava konusudur.
İlknur Hanım,
Öncelikle teşekkür ederim. Aylık gelirim 2350 TL bunun 1000 TL'sini eşime ve bana ait olan kredilere ödüyorum. Bu durumda benden tahmini ne akdar nafaka alabilirler. Çocuğumu alabilir miyim? yada kaç yaşına gelince tekrar velayet davası açabilirim?
Sayın Serkan Yiğit,
Bu kadar ayrıntıyı ve fazlasını bence avukatınızla görüşmeniz daha faydalı olacaktır.
Teşekkür ederim İlknur Hanım
Alıntı:
serkan yiğit rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba lütfen bana yardımcı olabilir misiniz?
Boşanmayı bende istiyorum. Şuanda avukat arıyorum zaten ama merak ettiğim tazminatları benden alabilir mi? Nafaka ücreti çok değil mi? Bir de oğlumun velayetini almam mümkün mü?
Eşiniz Nisan 2009 da gitmiş evden, siz ise bir kaç aydır hayatınızda birisi olduğunu söylüyorsunuz. 3 ay olsa neredeyse eşiniz gider gitmez başlamışsınız. Yasal olarak hala evlisiniz. ve eşiniz siizn gayri meşru ilişkinizi ispat ederse ki edecekmiş gibi yazmış dava dilekçesini sizden tazminat alır. Nafaka miktarları ise sizin gelirinize göre belirlenecektir. Çocuğunuzun anne sevgi ve şefkatine ihtiyacı olduğundan dolayı velayeti annesinde kalacaktır. umutlu olmayın.
Geçmiş olsun..
Bir konu belirtmek istiyorum nafaka sizin gelirinize göre belirlenmemektedir..Çünki;ben 600 tl maas alırken mahkeme 400 tl nafaka baglamıstı ve bu dava bırınce 350 tl'ye düşmüştür..Sakın ola maasıma göre belırlenır dıye dusunmeyın..
Tazmınatları az bıle ıstemıs genelde daha yuksek ısterler insaflıymıs..
Tazmınatlarda gelire göre belırlenmemektedır..
Eğer iddialarını ıspatlarsa vay halinize ama iddialarını çürütmek suan sızın en buyuk sorununuz..Bu yonde çalışma Göstermenız gerekmektedir.
Şahitler bu davada en buyuk kozdur..
Saygılarımla..............