Muvazaalı boşanmış ve yetim maaşı alan bir kişiyi nereye şikayet edeceğim?
Selamlar,bir tanıdığım kırık yıllık eşi ile muvazzalı(anlaşmalı) olarak boşanmışlar, bu durumu fark edince iki ay önce ssk müdürlüğüne dilekçe ile şikayetde bulundum, ailenin fillen beraber olduğunu, aynı evi paylaşmakta olduklarını ve bu boşanmanın sadece maaş almak için olduğunu belirterek posta yoluyla göderdim. Bu sahte boşananların halen oturmakta olduğu adreside ekledim.
Şikayetimin sonucunda hiç bir işlem yapılmadı, o kadın maaşını almaya devam ediyor. Başka nerelere şikayet edebilirim? Haksız yere yetim maaşı alan kişler benim tanıdığım olduğu içinde ismimi vererek şikayet edemiyorum, çünki bu kişeler şikayet edenin benim olduğunu bilince aileme ve bana zarar vereceklerdir yada aile huzurumu kaçıracaklardır. Onun için birebir şikayetde bulunamam, savcılığa isim vermeden, nitelikli dolandırıcılık suçunu içerdiği için mektup yoluyla şikayet edebilirmiyim?
Cevap: Muvazaalı boşanmış ve yetim maaşı alan bir kişiyi nereye şikayet edeceğim?
SGK başvurunuzu ciddiye alırsa ki isimsiz olduğu için almayabilir gerekli soruşturmayı yapacaktır.
Siz bugün şikayet ettim yarın maaşı kesilsin istiyorsunuz anlaşılan. Ancak Türk Hukuk sistemi henüz o hıza ulaşamadı.
Cevap: Muvazaalı boşanmış ve yetim maaşı alan bir kişiyi nereye şikayet edeceğim?
Sayın avukat hanım cevabımı alamadım, isimsiz savcılığa dilekçe göndersem yasal işleme tabi tutulur mu?
Bahsettiğiniz bir suç değil ki, evli olmayan bayan hak sahibin hakkını kullanmasıdır.
İsimsiz , imzasız göndereceğiniz dilekçe veya suç duyurusu talebinizin kabul görmesi pek olası görülmüyor.
40 Yıllık eşler , maddi geçim yüzünden böyle bir yaşam tarzını seçtikleri için üzüldüm.Demekki ne kadar zor durumdalarki yetim maaşı alabilmek için böyle bir şey yapmışlar.Siz onları sevmediğiniz için şikayet etmişsiniz.
40 yıllık evli olduklarına göre yaşlılar demekki...ne yapsalardı geçinmek için; Hırsızlıkmı ? , Gaspmı ? , Dolandırıcılık mı? , Yoksa namussuzlukmu?...
Şikayet edeceğiniz daha vahim olaylar varken...nelerle uğraşıyorsunuz...
Durumları kötü değil ki, kendilerine ait evi ve kocasının emekli maaşı var. Bu parayla geçine biliyorlar. Ama bizlerin sizlerin hakkını yiyorlar, devlet o parayla işsizlere iş olanağı sağlayabilir?