Kiracıya kirayı ödemediği için çektiğim ihtar
ben kiracıya kira bedelini ödemediği için çektiğim ihtar kiracının edline geçtiği gün, bankaya yatırmış.Noterden aps ile göndermesini istemiştim ve sanırım saat yazılmıyor apsde.bu ihtar geçerlimidir.geçersizmidir .Yradımcı olursanız sevinirim.Şimdiden teşekkür ederim..
Cevap: Kiracıya kirayı ödemediği için çektiğim ihtar..
saati yazar aps de de .
ayrıca ihtat için noter şart değil direk yıldırım telgrafla da cekilebilir ve geçerlidir.İçeriği dğru ise ve kontrat yada süregelen uygulamaya uygunsa.Örnek kiracı 2 sene ayın 20 sinde kirayı yatırıyor.Ama ödeme günü 5. siz 6 sında ihtar cekerseniz yanlış olur 21 de cekmelisiniz.
Cevap: Kiracıya kirayı ödemediği için çektiğim ihtar..
kontrata göre 5 inde yatırması gerekiyor.oda 5 inde bir kısmını 15 ine kadarda muhtelif günlerde kalan kısmını yatırıyor.konratın bitmesine 1 ay kaldı.şimdiye kadar 2 ihtar çektim.8. ve 10.ayda .11 aydada 5.inde yatır diye 3.bir ihtar çeksem yanlışmı yapıyor olurum.ihtardan maksatım yeni kontrat şartlarında anlaşamazsak tahliye davası için elimde dayanak olması.şimdiye kadar ayın 5 inde hiç kiranın tamamını yatırmaması ve benim sadece 3 kere ihtar çekmem aleyhimde bir durum mu.şimdiden teşekkür ederim.