Kiracı olduğum ev satıldıktan sonra beni evden tahliye eden yeni malik evi başkasına kiralamış
Geçen aylarda kiracı olarak ikamet ettiğim evin satılmasına müteakip yeni ev sahibim tarafından ihtar çekilerek 6 ay içerisinde evi boşaltmam istendi. Bende yeni ev sahibimin eve kendi oturacağını söylemesi üzerine iyi niyetimden dolayı 6 ayı beklemeden evi bir kaç ay içerisinde tahliye ettim. Ancak şuan öğrendiğime göre eve kendisi oturmamış ve yeni bir kiracıya kiralamış. Sizlerde takdir edersinizki bir evi boşaltmak ve yeni bir eve oturmak hiçte kolay bir iş değil ve buhareketiyle benim iyi niyetimi istismar etmiş oldu. Yeni malik evi içindeki kiracıyı(ben) çıkardıktan sonra bu kısa süre içerisinde başkasına kiralıyabilir mi? Ben bu durunu nasıl ispatlıyabilirim ve bu durum yeni malike ne tür yasal yaptırımlar getirir? Şimdiden teşekkür ederim
Dr. Mehmet ilker ÖZEL
Cevap: Kiracı olduğum ev satıldıktan sonra beni evden tahliye eden yeni malik evi başkasına kiralamış
Bu konudaki maddi ve manevi zararlarınızı ödemesini bir ihtarname çekerek ev sahibinizden isteyin. Ödemezse alacak davası açabilirsiniz.
Ayrıca 6570 sayılı yasanın 15 ve 16. maddelerinden savcılığa suç duyurusunda bulunun.
Cevap: Kiracı olduğum ev satıldıktan sonra beni evden tahliye eden yeni malik evi başkasına kiralamış
ilginiz için teşekkür ederim. Peki ben bu durumu nasıl ispatlıyabilirim? Ve yeni malikin evi bir başkasına kiralaması için geçmesi gereken bir zaman varmıdır?
şimdiden teşekkür ederim.
Birçok yolla ispatlanması mümkündür. Örneğin kira kontratları, banka ödeme dekontları, tanıklar, apartman yönetiminden istenecek bilgi ve belge, size çekilen ihtarmane, elektrik, su, doğalgaz telefon aboneliklerindeki değişiklikler ve aklınıza gelebilecek her türlü yasal delil.
Evi başkabına kiralaması için gereken süre 3 yıldır. Bundan önce kiralayamaz.