Stajer öğretmenin öğrenciyi dövmesi
ben 2 aylık stajer öğretmenim okulda öğrencimin biri diğerinin annesine küfür edip üstüne çocuğu dövdüğünü duyunca çocuğu bende yanıma çağırdım konuşmak için çocuk pişkin pişkin konuşunca 2 sopa atttım çocuk kolundan daha önce ameliyat geçirmiş ve kolum ağırıyor diye ağlayınca hastaneye götürdük film çekildi ve bişeyi olmadığı 2 gün dinlenmesi gerektiği söylenip hastaneden hemen çıkarttılar adli kayd yapılmadı hastanede şimdi merak ettiğim çocuğun velisi şikayetçi olursa bana ne gibi ceza gelir stajer olmamın ne gibi olumlu ya da olumsuz etkisi olur cevaplarsanız sevirim.
Cevap: Stajer öğretmenin öğrenciyi dövmesi
Çoğu veli bu durumda şikayet etmez.Uygun bir şekilde özür dileyebilirsiniz... Hakkınızda bir soruşturma açılacak olursa sonucun ne olacağını kestirmek oldukça zordur.Ancak 'talebeyi dövmek' olarak tanımlanacak bir fiilin cezası 1702 sayılı kanunun 22/4 maddesinde açıkça tanımlanmıştır. Anladığım kadarıyla siz ilköğretim okulunda görev yapıyorsunuz.Bu durumda size 1702 sayılı kanuna göre ceza verilemez.Öncelikle 4357 sayılı kanuna göre tecziyeniz söz konusu olur ki, anlattıklarınıza en uygun karşılık anlattığınızın suçun karşılığı 4357 sayılı kanunun 7/b maddesinde Maaş kesim cezası olarak belirtilmiştir.Yargı kararları dikkate alındığında idare burada bir alt cezayı uygulamalıdır.Genellikle de idare bir alt cezayı uygular.Ancak fiziksel bir şiddet uyguladığınızın ispatı önemlidir.Öğrencinin fiziksel şiddete maruz kaldığını gösteren doktor raporu yoksa durum genellikle 657 sayılı kanunun 125/B/g sine göre değerlendirilir.Ancak bir soruşturmanın sonucunu önceden bilmek mümkün değildir. Bu olay tek başında sizin adaylığınızın kalkması/kalkmaması konusunda bir etkisinin olması mümküm değildir.Adaylığın kaldırılmaması durumunda sizinle ilgili tüm evraklar Ankara'ya gönderilir.Burada sizin adaylığınızı kaldırmak istemeyenler çok dikkatli olmalı.Çünkü onların başları da ciddi şekilde ağrıyabilir.
Ayrıca bir eğitimci olarak şiddetten uzak durmanızı tavsiye ederim.İstenmeyen davranışların değiştirilme şekli bellidir.Siz o öğrenciye vurarak hoşuna gitmeyen bir dırumla karşılaştığı zaman nasıl davranması gerektiğini kötü bir şekilde öğretmişsiniz.Ya da daha önce öğendiğini pekiştirmişsiniz.
Cevap: Stajer öğretmenin öğrenciyi dövmesi
Stajer? Stajyer olmasın o kelime?