öncelikle tüm sayın avukatlara iyi çalışmalar dileğimi iletir saygılarımı sunarım.
benim 4-5 bankaya kredi kartı borçlarım mevcuttu bunların çoğunu yapılandırdım fakat 1-2 ay gecikmeli ödüyorum yinede (3. aya sarkıtmıyorum)
x bankadan kredi kartım ve bir kredi borcum avukatlık ve icralık oldu banka avukatıyla anlaştım taksite bağladım kredi kartını taksitlerini heray düzenli ödüyorum.kredi borcu ise son taksiti ödedim ve bitti Allah a şükür fakat 3 ünde ödeme yaptım normalde 20 si gibi ödüyordum.fakat avukatın bilgisi vardı.ve borç bitti.avukatı aradığımda borcu yoktur yazısı için daha 2 gün geçtiğini ve kendilerinin arayacaklarını belirttiler.
bir diğer problem ise bir kredi kullandım 2 kefil vardı ödeyemedim.bu kişiler biz borcu ödicez sen borçlarını ödeyince bize yavaş yavaş ödersin dediler ve buna karşılık senet verdim.tamam ben ödeyemedim zor durumda kaldım ama kaçmadım ödememezlik etmedim sıkıştığım anda söyledim kendilerine durumumu dürüstçe.borç bitmeden bu kişiler senedi avukata verdiler ve iş adresime mal beyanımda bulunmam için tebligat gönderildi.12000 lira 14000 olarak masraflarıyla beraber.bende icra dairesine iadeli taahhütlü mal beyanında bulundum.daha sonra iş yerimdeki maaşıma 1/4 oranında haciz kondu.mutemete sorduğumda 30 küsür ay kesinti olacağını belirtti.bu ay 2. taksit kesilecek.
ayın 3 ü tarihli bir tebligat gelmiş babam adreste oturmadığım için imzalamamış.ben bu adresten hemen hemen 1 sene kadar önce ikametimi aldım.tebligat muhtara bırakılmış.haber kağıdı bırakmışlar.kağıtta icra memuru yazıyormuş.noter yazılıymış.büyük bir zarfmış ve kabarıkmış.
tebligat;
1) yukarıdaki gecikmeli ödenmiş veya geç kapatılan kredi borcu için gönderilmiş olabilirmi?
2)iki ay önceden ve başka bir ilde senetten doğan ve faiziyle birlikte maaşımdan yapılan kesinleşen ödeme ile ailemin farklı bir ilde oturduğu ikamete farklı bir icra müdürlüğü aracılığı ile 2. sefer bir tebligat yapılırmı?
3)bu senedi verdiğim şahısların yaptığı suç güveni kötüye kullanma ve dolandırıcılık suçuna girmezmi?girerse ne gibi işlem yapabilirim?
saygıdeğer avukatlar yüksek bilginize ve tecrübelerinize ihtiyacım var çok zor durumdayım.bunalımdayım artık.bilgilendirirseniz sevinirim.intiharı bile geçirdim aklımdan sizden aydınlatmanız için rica ediyorum.