Cevap: Tahrik sonucu bıçaklama
Kasten yaralan fiilinin basit halinin cezası 1-3 yıl arası hapistir. Olayda bıcak kullanılmış olması ağırlaştırıcı nedendir. Bu göz önüne alınacak ve 2-5 yıl arası hapisle yargılanacak. Bu arada mağdurun ne ölçüde yaralandığı da önemlidir.
Sanığın 17 yaşında olması nedeniyle alacağı ceza yarıya indirilir ayrıca tahrik nedeni ile de indirim söz konusu olabilecektir. 15-20 kişi karşısında kendisini koruma amacıyla mı bu işi yaptı bu konu da incelenmelidir. Olay basit değildir. Bir avukat tutulmasında yarar vardır.
Alıntı:
Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
Kasten yaralan fiilinin basit halinin cezası 1-3 yıl arası hapistir. Olayda bıcak kullanılmış olması ağırlaştırıcı nedendir. Bu göz önüne alınacak ve 2-5 yıl arası hapisle yargılanacak. Bu arada mağdurun ne ölçüde yaralandığı da önemlidir.
Sanığın 17 yaşında olması nedeniyle alacağı ceza yarıya indirilir ayrıca tahrik nedeni ile de indirim söz konusu olabilecektir. 15-20 kişi karşısında kendisini koruma amacıyla mı bu işi yaptı bu konu da incelenmelidir. Olay basit değildir. Bir avukat tutulmasında yarar vardır.
' Güzel yorumunuz için teşekkür ediyorum.Olay tamamiyle anlattığım gibidir.15-20 kişi karşısında sadece kendini koruma amacıyla işi yapmıştır.Olayı en çıplak haliyle anlatmış bulunuyorum.Bundan başka bir detay olmamıştır.
' Mağdurun sadece bacağındaki liflere aldığı darbesi vardır arkadaşım bıçağın tümünü değil yarısını saplamış olup sadece dengesini sarsmak ve geri adım atmasını sağlamak için bu yola başvurmuştur.
' Yinede 2-5 yıl arası hapis demişsiniz 17 yaş yüzünden yarıya indirilecek ve tamamiyle kendini koruma içgüdüsü ve tahrik olduğu için tahmini cezası ne olabilir.Ve bu tür konularda acaba bıçağın boyutu vs. gibi unsurlar göz önünde bulundurulmazmı?
Burada tanıkların ifadeleri çok önemli. Bir kişi can ve malına karşı yapılan ciddi bir saldırıyı defetmek için başka yol bulamamışsa orantılı olarak bir güç kullanabilir. Gerekirse silah da kullanabilir. Ancak kullanacağı gücün saldırı ile orantılı olması gerekir. Sizin olayınızda muhtemelen böyle bir durum yok gibi görünüyor.
Benim şahsi görüşüm alt sınır olan 2 yıl ceza verileceği ve bundan yaş küçüklüğü, ağır veya haksız tahrik gibi indirimler yapılacağı yönündedir. Geçmiş olsun.
İlginiz ve yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum.15-20 kişinin üzerine sopalarla vs. gelmesi bence orantılı bir güçtür.
Eğer mahkemede 15-20 kişinin kendi üzerine sopalarla geldiği ve can güvenliği açısından bıcak kullanmaktan başka çaresi kalmadığını ispatlayabilirse ceza almaz.
Değerli yorumlarınız ve bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim iyi günler dilerim.