Çalışma Saatlerimi Öğrenme Hakkım Yok mu?
Merhabalar ;
Askerlik hizmetim için (30 kasım itibariyle resmi olarak askerim) 12 aralık teslim oluyorum.. çalışmış olduğum işyerinden ayrılacağım.
Bölüm müdür yardımcım bugun beni çağırarak işyerine ve cafeteryaya girip çıkarken ki parmak basma cihazı çıktılarımı almış.
Son zamanlarda Bir cok eksik calistigim gün sayısının çok oldugunu ve cafeteryayta defalarca girip cıktıgımı soyledi.Hatta bunu kendisine direk patronun verdiğini ifade etti.
Ben 2,5 senedir o kurumda calisiyorum.Tabiki eksik calistigim günler mevcut fakat bir cok fazlaca calistigim günlerde mevcut.
Askerlik için ayrılırken ben bunları almak istiyorum.Fakat daha once insan kaynakları izin olarak istediğimde bana siz takip edeceksiniz bize günlerini soyleyeceksiniz demişti.
Ben 2,5 senelik parmak basma giriş çıkıs cıktımı almak gibi bir hukuki bir hakkım var mıdır?
Cevap: Çalışma Saatlerimi Öğrenme Hakkım Yok mu?
Alıntı:
Tony Montana rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar ;
Askerlik hizmetim için (30 kasım itibariyle resmi olarak askerim) 12 aralık teslim oluyorum.. çalışmış olduğum işyerinden ayrılacağım.
Bölüm müdür yardımcım bugun beni çağırarak işyerine ve cafeteryaya girip çıkarken ki parmak basma cihazı çıktılarımı almış.
Son zamanlarda Bir cok eksik calistigim gün sayısının çok oldugunu ve cafeteryayta defalarca girip cıktıgımı soyledi.Hatta bunu kendisine direk patronun verdiğini ifade etti.
Ben 2,5 senedir o kurumda calisiyorum.Tabiki eksik calistigim günler mevcut fakat bir cok fazlaca calistigim günlerde mevcut.
Askerlik için ayrılırken ben bunları almak istiyorum.Fakat daha once insan kaynakları izin olarak istediğimde bana siz takip edeceksiniz bize günlerini soyleyeceksiniz demişti.
Ben 2,5 senelik parmak basma giriş çıkıs cıktımı almak gibi bir hukuki bir hakkım var mıdır?
Birisi cevaplayabilir mi lütfen?
Ne için puantaj kayıtlarını almak istiyorsunuz?
Alıntı:
Harun Gür rumuzlu üyeden alıntı
Ne için puantaj kayıtlarını almak istiyorsunuz?
1. iş çıkışımı yapacağım fazla çalışmalarımı almak için.. (izin veya para şeklinde)
2.eksik çalışmalarımı gösteren departman müdür yardımcıma,fazla çalışmalarım olduğunu da göstermek için.
Açıkcası fazla ve eksik calismam varsa tam olarak cıkartıp ne alacak ne verecek bir saat bırakmak istemiyorum..
Normalde İK puantajları departman mdr. yolluyor fakat iş çıkısı verdiğim için ben incelemek ve alacaklarımı almak istiyorum.
Buna yasal olarak hakkım var mı?
Hangi kurum burası.Parmak izini emniyet bile belirli şartlarda alabilir.
Anadolu yakasında bir otel
Puantaj kayıtları bordroya yansıtılarak muhasebeleştirilir. Ücret bordrosu veriliyor ve siz bunları şimdiye kadar ihtirazi kayıt koymadan imzalayıp almışsanız, bordrolarınızda zaman zaman fazla çalışmalar yer almışsa, talep ettiğiniz haklarınızı almanız zor görünüyor. İşyeriniz bordro düzenleyip tarafınıza her ay veriyorsa, ayrıca geçmişe dönük puantaj kayıtlarını vermek zorunda değildir.
Selamlar,
Çalışma saati 8.5 saat
1saat mola.
+3 saat fazla calisinca fazla calisma sayılıyor.Ama o günleri siz yazıp kayıt edeceksiniz dediler.Fakat bunu maalesef yeni öğreniyoruz.
Çalışırken bunu sadece izin günü olarak alabiliyormusuz fakat ya ayrılırsak diye sordugumuzda erken işi bırakabilir ya da ücret olarak alabilirsiniz dediler.