Çiftçi malında haczedilemezlik iddiası için aylık gelir ne kadar olmalı?
elinde bir tarlası bulunan ve bu tarlasına haciz konulmaya çalışan çiftçinin başka gelir kaynağı yok ise, bu tarladan elde edilen gelirin kendisine ve ailesine ancak yeteceği ve hatta kendisine yetmeyeceği gerekçesiyle tarlaları için haczedilemezlik iddia edebilmesi için, bu tarlalardan elde edeceği aylık veya yıllık gelirin miktarı kaç TL'nin altında olmalıdır? geçinmeye yetecek gelirin ölçüsü nedir? bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
Cevap: Çiftçi malında haczedilemezlik iddiası için aylık gelir ne kadar olmalı?
hala yardım bekliyorum. lütfenn..
Alıntı:
barcuk rumuzlu üyeden alıntı
elinde bir tarlası bulunan ve bu tarlasına haciz konulmaya çalışan çiftçinin başka gelir kaynağı yok ise, bu tarladan elde edilen gelirin kendisine ve ailesine ancak yeteceği ve hatta kendisine yetmeyeceği gerekçesiyle tarlaları için haczedilemezlik iddia edebilmesi için, bu tarlalardan elde edeceği aylık veya yıllık gelirin miktarı kaç TL'nin altında olmalıdır? geçinmeye yetecek gelirin ölçüsü nedir? bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
"geçinmeye yetecek gelir" denilerek ölçü belirlenmiştir.
Kastınız ölçü deyilde para cinsi olarak soruyorsanız. Zamana ve mekana göre değişecek şartlar altında hakim serbestçe takdir edecektir
cevabınız için teşekkürler. ancak hakim bilirkişi raporunda geçinmeye yetip yetmeyeceğinin belirtilmesini istiyorsa? o zaman kaç lira gelir yetecektir. elde edilen parasal gelir neye göre değerlendirilecektir?
Alıntı:
Av.Tayfun Eyilik rumuzlu üyeden alıntı
"geçinmeye yetecek gelir" denilerek ölçü belirlenmiştir.
Kastınız ölçü deyilde para cinsi olarak soruyorsanız. Zamana ve mekana göre değişecek şartlar altında hakim serbestçe takdir edecektir