Görevi kötüye kullanma - Mutemetlik
Ben 2 sene önce tam evlenmek üzereyken babamın birine kefilliğinden dolayı yüklü bir borç altına girmesi ve halinin kötü olmasından dolayı hem ona yardımcı olmak hemde düğünümü yapabilmek açısından mutemetliğini yağtığım kurumda maaş evraklarını hazırlayıp hazineden paranın bankaya aktarılmasından sonra banka listesini yaklaşık 300 kişinin maaşlarından 10'ar tl keserek kendime daha fazla maaş şeklinde hazırlayıp elektronik ortamda ( e-mail) gönderiyordum.Daha sonra dedemin kanser hastası olduğunu öğrendik ve onunda durumu iyi olmadığından onunda tedavinin yapılabilmesi için bu durumu sürdürdüm.Sonuçta bi şekilde bu olay açığa çıktı, şuan işyerime gelmemin doğru olmadığını söyleyip izinlisin dediler, tabi herhangi bir yazılı evrak vermediler.Öğrendiğim kadarıyla banka hesaplarımı kontrol ediyorlarmış, bildiğim kadarıyla savcılığın veya mahkemenin izni olmadan benim hesaplarımı kontrol etmeleri veya bankanın buna izin vermesi yasal değil.Daha önce aynı kurumda değişik kişilerinde benim düştüğüm duruma düştüklerini biliyorum ve şuan aynı görevlerde çalışmaktalar,İş yerimde sevilende birisiyim.Komisyon kuracaklarını ve bu komisyonun neticesinde karar verileceği söyleniyor.Ayrıca bu kurum hakkında yapılan yanlış işler hakkında bilgim var,eksik evrakları tammış gibi gösterip yönetim kurulundan çıkarmalarını, yanlışlık ve bilgi esksikliği ile 12 sene 200 e yakın personele kişi başı heray 20 tl civarları fazla ödeme yapıldığını bilmekteyim.Çok zor durumda kalırsam bunlar benim işime yararmı ve benim durumum sizlerin görüşüne göre ne olur.
Teşekkürler.
Cevap: Görevi kötüye kullanma
Eylemi görevi kötüye kullanma olarak nitelendirseniz de ben zimmetinize para geçirdiğinizi düşünmekteyim. Muhtemelen olay Cumhuriyet Savcılığı'na intikal edecek, yapılacak yargılama neticesinde suçlu bulunursanız cezanın kesinleşmesini müteakip kurumla ilişiğiniz kesilecektir.
Bildiğiniz usulsüzlükleri kendinizi kurtarmak için kullanmanız mümkün değil.
Fiilinizin görevi kötüye kullanılması ile bir ilgisi yok. Zimmet veya emniyeti suistimal suçlarından hakkınızda soruşturma açılması muhtemel. Eğer maaş hesaplarında da oynama yapılmışsa adi değil nitelikli zimmet söz konusu olacaktır.
sanırım yazdıklarımı tam okumadınız, zimmet olması için bana teslim edilmiş bir parayı kullanmam lazım.
Zimmet olması için paranın nakit olarak size teslim edilmesi şart değildir. Elektronik ortamda para üzerinde işlem yapma yetkiniz olduğunu anlıyorum. Buna göre de zimmet olduğu kabul edilmelidir.
300 kişinin maaşından 10 ar TL keserek hesabınıza aktaracaksınız ve bunu aylarca devam ettireceksiniz durum ortaya çıkınca da hukuk sitelerinden yardım umacaksınız.
Yaptığınızının gerekçesi ne olursa olsun sizi kınıyorum.
kanunları iyi okumanızı tavsiye ederim,adalet sarayı önünde akşama kadar oturulmayla avukat olunmuyor
Alıntı:
marvin_bjk rumuzlu üyeden alıntı
kanunları iyi okumanızı tavsiye ederim,adalet sarayı önünde akşama kadar oturulmayla avukat olunmuyor
Haklısınız, adliye sarayı önünde akşama kadar oturmakla avukat olunmuyor. Ancak ben de zaten avukat değil arzuhalciyim. Bu da hem kullanıcı adımdan hem de profilimden yeterince bellidir.
Durum buyken neden böyle bir şey yazdığınızı anlayamadım doğrusu.
Sizin zimmetinize para geçirmeniz yasal;
Sizin tabirinizle 'Bildiğim kadarıyla savcılığın veya mahkemenin izni olmadan benim hesaplarımı kontrol etmeleri veya bankanın buna izin vermesi yasal değil.'
Buradaki kullanıcılardan yardım istemeniz doğal, size yardım etmek maksadıyla cevap veren bir kullanıcıyı aşağılamanız da çok doğru.
Haddinizi bilin !
ben yaptığımın doğru olduğunu savunmuyorum, burasıda mahkeme değil, onun için fikri olan birisi varsa beyan etsin yoksa benimde bildiğim yaptığımın yanlış olduğu gerçeğini dile getirmeye gerek yok,
Sorunuza verilen ilk cevapta , aradığınız yanıtlar mevcut.