Tazminat, senelik izin, resmi tatiller ve fesih ile ilgili
Selamlar;
03.04.07 tarihi itibariyle başladığım görevime, muhtemelen 06.11.09 tarihi itibari ile işveren tarafından son verilecek. Şirkette takribi 1 aydır çeşitli görevlerdeki çalışanlara hakları verilerek çıkış verilmekte. Benim sorum hakettiğim tazminat tutarı ve içeride bulunduğunu düşündüğüm haklarımla ilgili.
- Şu an itibariyle giriş günümden bu yana toplam 46 gün ücretsiz izin ve rapor kullanmışım.
- Şirkette Raman Bayramı - Kurban Bayramı ve Yılbaşı dışındaki izinler kullandırılmıyor. Bahsettiğim izin günlerinde ise haftalık izin kullandırılarak şirket kazanç elde etmeye çalışıyor.
- SGK hizmet dökümümde geçtiğimiz ay yatırılan brüt maaşım : 1721,07 TL
- Yemek veya yol parası şeklinde bir ek ödeme almıyorum.
Yukarıda verdiğim bilgiler doğrultusunda;
- 06.11.09 itibariyle çıkış almam durumunda alacağım net ihbar ve kıdem tazminatı toplamım nedir ?
- Resmi tatil günlerinde kullandırılmayan ve ücreti ödenmemiş izinlerim ( toplam 12 gün ) için nasıl hak iddia edebilirim ?
- Bugüne kadar 2 defa ( 14 + 2'şer gün ) senelik izin kullandım. 03.04.09 tarihinden bugüne ( 6 ay )çalışmamın karşılığı senelik izinin tamamı veya bir kısmına dair bir hakkım var mı?
Yanıtlarınızı bekliyorum. Yardımınız için şimdiden teşekkürler.
Saygılarımla.
Cevap: Tazminat, senelik izin, resmi tatiller ve fesih ile ilgili
Alıntı:
- 06.11.09 itibariyle çıkış almam durumunda alacağım net ihbar ve kıdem tazminatı toplamım nedir ?
İnternet arama sayfalarında kıdem tazminatı hesabı yazıp aratırsanız verdiğiniz bilgileri girip, tazminatlarınızı hesaplayabileceğiniz uygulamalara ulaşıp hesaplayabilirsiniz.
Alıntı:
- Resmi tatil günlerinde kullandırılmayan ve ücreti ödenmemiş izinlerim ( toplam 12 gün ) için nasıl hak iddia edebilirim ?
Çalıştığınızı belge ve aynı işyerinde çalışan şahitlerle ıspatlayabiliyorsanız iş mahkemesinde dava açarak alabilme şansınız var.
Alıntı:
- Bugüne kadar 2 defa ( 14 + 2'şer gün ) senelik izin kullandım. 03.04.09 tarihinden bugüne ( 6 ay )çalışmamın karşılığı senelik izinin tamamı veya bir kısmına dair bir hakkım var mı?
Ücretli izne hak kazanabilmeniz için bir tam yılı (365 gün)o işyerinde çalışarak geçirmelisiniz. 01.04.2010 tarihinde ilişiğiniz kesilmiş olsa dahi 2009-2010 dönemi için izne hak kazanamazsınız.