Cevap: Savcı Beraat İsterse
Savcı görüşünü bildirir, kararı hakim verecektir.
Savcı 2-3 defa beraat talep edemez, sadece bir kez talep edebilir (davanın sonuna gelinirken). Savcı dava hakkında hüküm verilmeden önce görüşünü bildirir ve savcı bu görüşünü bildirdikten sonra mahkeme hükmünü açıklayarak davayı bitirir.
Yani davanın sonuna gelinmediği sürece savcı beraat talep edemez.
ama etmiş beraat daha doğrusu tutuksuz yargılanmasını istemiş buna da beraat denmiyomu eğer yanlış sa özür dilerim çünkü pek anlamam bu işlerden ve yani savcı mahkeme sonunda beraat isterse eşim bu davadan beraat edebilirmi asıl ben onu merak ediyorum çünkü söylendiği üzere önümüzdeki mahkeme son mahkememiz olucakmış
Cevap: Savcı Beraat isterse
Tutuksuz yargılama ile beraat farklıdır. Savcının tutuksuz yargılama (tahliye) talep etmesi beraat istediği anlamına gelmez.
Sorunuzun cevabına gelince;
Eğer savcı beraat isterse mahkeme yine de ceza verebilir. Ancak savcı beraat isterse eşinizin ceza almamama ihtimali yüksek olur.
vermiş olduğunuz bilgiye çok tşklr evet savcı tahliye istemiş şimdi siz yazınca hatırladım ama hakim tahliye talebini red etmiş onun için merak içindeyim birde şöyle bir konu var insanlardan duyduğum kadarıyla savcı normalde tutukluluk ister diyolar bu ne kadar doğru sadece bu konuda bilgi edinmek istiyorum
Savcı her zaman suçlamaz. Kişinin tutuklu yargılanmasını her zaman istemez. Eğer kişinin ceza alma ihtimali yüksek ve ayrıca kaçma veya delilleri karartma şüphesi o zaman tutuklu yargılanmasını ister. Eğer savcı kişinin masum olduğunu düşünüyorsa beraat de ister.