Sağlık cüzdanları doktorların başına dert oldu ...
Son dönemlerde ilaç yolsuzluğuna karıştığı iddiasıyla birçok hekim gözaltına alınıyor ... Bunların bir kısmı belki evet çete üyesi ... Ama hepsi öyle değil ...
Şimdik ben birşey sormak istiyorum ... Kurumunuzda hergün gördüğünüz personel hanımının, çocuğunun sağlık karnesini alır gelir ve özelde doktora/diş hekimine gittik şu ilaçları verdi derse bu adama nasıl ''hastayı getir dersiniz?'' ... Demeli misiniz ? Demesseniz ne olur ? Suç işlemiş olurmusunuz ? Olursanız bu neden suçtur ? Neticede tandğınız / bildiğiniz bir insana bu kadarcık ta olsun güvenemeyecek miyiz ? İnsan ilişkilerinde esas olan güven değil midir ?
Velevki suç diyelim işlenen suç ile verilen ceza arasında bir oran olması gerekmez mi ? Aşağıya bir haber linki atıyorum ... Okuyunca bir doktor olarak hem çok üzüldüm hem çok etkilendim ... BU şartlar altında nasıl işimizi yapabilirz diye ciddi-ciddi düşünmeye hatta bu mesleği bırakmayı dahi düşünmeye başladım ...
http://www.tumgazeteler.com/?a=787660
Şimdik soruyorum kaç hakim yapmamıştır bunu, kaç savcı doktora gidip te çocuğunun, eşinin sağlık karnesine ilaç yazdırmamıştır kendisini götürmeden ... Bence birçoğu yapmıştır bunu ... Kaldı ki madem bu suç neden bu sağlık karnelerinin sahipleri de cealandırılmıyor ?
Hukukçu arkadaşlardan fikilerini bekliyorum ...
Cevap: Sağlık cüzdanları doktorların başına dert oldu ...
Haberi okuyunca inanamadım. Yerden göğe kadar haklısınız. Neticede yazılan bir iki kutu ilaç ve bedeli de 50, 100 TL. Hadi olur milyarlarca liralık ilaç da arkasında art niyet ararsınız.
Bir doktorun hastayı görmeden iki kutu ilaç yazdı diye haberdeki çezalara maruz kalmasını kabul edemiyorum.