Kredi kartı borcu haciz işlemi
Merhabalar.benim bir sorum olacak x bir bankaya 4000 tl civarı borcum var 1 yıldır maddi sorunlardan dolayı ödeyemedim ancak kart teslimi için başvuru yaparken kayınpederimin adresini vermiştim simdi avukatta k.pederimin telefonu ve adresi var kısa sürede ödeyemezsem elindeki adrese icraya geleceklerini ve hakkımda hapis kararı çıkacağını söylüyor ben orada ikamet etmiyorum k.pederime icra gelirmi ve hapis kararı hangi şartlar altında çıkar? Teşekkür ederim...
Cevap: Kredi kartı borcu haciz işlemi
Alıntı:
twister327 rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar.benim bir sorum olacak x bir bankaya 4000 tl civarı borcum var 1 yıldır maddi sorunlardan dolayı ödeyemedim ancak kart teslimi için başvuru yaparken kayınpederimin adresini vermiştim simdi avukatta k.pederimin telefonu ve adresi var kısa sürede ödeyemezsem elindeki adrese icraya geleceklerini ve hakkımda hapis kararı çıkacağını söylüyor ben orada ikamet etmiyorum k.pederime icra gelirmi ve hapis kararı hangi şartlar altında çıkar? Teşekkür ederim...
Öncelikle kart adresinizi nereye vermişseniz oara icraya gelinir. Keşke muhtarlıktan ikametgahınızı düzeltseydiniz. Hakkınızda hapis kararı çıkmaz merka etmeyin en azından avukat bunu kendisi yapamaz. Mal beyanında bulunmamaktan dolayı verilen 10 günlük idari hapis cezası yargıtayın şubat 2008'de verdiği kararla kalktı ancak 76. madde duruyor. O da mal beyanında buluncaya kadar hapisle tazyik. korkmayın mal beyanında bulunursanız hiçbir şey olmaz. Bulunmazsanız mahkemeye çıkar buyrun mal beyanım dersiniz olur biter. Sayın avukat abilerimiz ablalarımız kızmasın ama hala daha korkutma esasına dayalı bir yöntemi azınlık da olsalar kullanmaktadırlar.
Cevap: Kredi kartı borcu haciz işlemi
Merhaba
Kayınvalidem 50.000 miktarında iki kredisine kefil olduğu bir akrabasının borcunu ödemeyip yurtdışına kaçması sebebiyle müteselsilen borçtan sorumlu hale gelmiştir. Ticari kefaletin kapsama alanından dolayı kefil olduğu miktar 150.000 TL ye yükselmiştir. Kayınvalidem borcu bir müddet ödemeye gayret ettiyse de sonrasında zaten zarar etmekte olan 2 işletmesiyle beraber iflas etmiştir. Kendi ciddi miktardaki kredi kartı borçları da kefaleten mesul olduğu borçlara eklenerek astronomik boyutlara ulaşmıştır. Her iki borçtan dolayı da icra kağıtları ve ödeme emri gelmiştir. Avukatlarla görüştük, bazıları ödeme imkanı olmadığı için mal beyanında bulunup( işletmelerini devredip eline geçen parayı çeklerine yatırdığı için şu an hiçbir malı bulunmamaktadır) ticari sicilinin mahvolması pahasına kurtulabileceğini bildirdiler. Bazıları ise hapis cezasının kaçınılmaz olduğu görüşünde. Bir de en önemlisi İkamet sorunu var. Borçlar ve masraf dolayısıyla evini dağıttı(eşi yoktur), ikametgahını haciz sebebiyle nerede göstereceğini bilemiyoruz. Oğlunun veya annesinin veya herhangi birinin evinde misafir kalması, o evi de haciz riskine sokar mı bilemiyoruz. Misafir gittiği her eve haciz gelmesi konusunda avukatlar farklı görüşlere sahipler. İkamet göstermemek ise yasal suç sanırız. Bilhassa ikamet konusunda aydınlatıcı ve net görüşleri olan avukat arkadaşlarımız vardır umarım.