Boşanma davasında tebligat süresi
Eşim tarafından bana açılmış bir boşanma davası var.Ben davanın açıldığını ve duruşma tarihini uyap sms aboneliği üzerinden öğrendim.Fakat dava açılış tarihinden 50 gün geçmesine rağmen aynı şehir içinde henüz tebligat bana ulaşmadı.Bu süre normal midir? Henüz dilekçeyi görmediğim için avukat da tutmadım.Belki pişman olup davadan feragat eder diye bekliyorum.Ayrıca uyap sorgulamasında dava için yatan herhangi bir harç yada masraf görünmüyor.Başvuru harcı yatırılmamışsa tebligat gönderilmemiş olabilirmi? Duruşmaya bir ay kaldı.Harç yatmazsa dava düşer mi? Belki evde bulamayıp muhtara bırakırlar diye cevap süremi kaçırmamak için hergün muhtara uğruyorum,bu kadar gecikme normal midir? Teşekkür ederim.
Cevap: Boşanma davasında tebligat süresi
Alıntı:
yağmur1977 rumuzlu üyeden alıntı
Eşim tarafından bana açılmış bir boşanma davası var.Ben davanın açıldığını ve duruşma tarihini uyap sms aboneliği üzerinden öğrendim.Fakat dava açılış tarihinden 50 gün geçmesine rağmen aynı şehir içinde henüz tebligat bana ulaşmadı.Bu süre normal midir? Henüz dilekçeyi görmediğim için avukat da tutmadım.Belki pişman olup davadan feragat eder diye bekliyorum.Ayrıca uyap sorgulamasında dava için yatan herhangi bir harç yada masraf görünmüyor.Başvuru harcı yatırılmamışsa tebligat gönderilmemiş olabilirmi? Duruşmaya bir ay kaldı.Harç yatmazsa dava düşer mi? Belki evde bulamayıp muhtara bırakırlar diye cevap süremi kaçırmamak için hergün muhtara uğruyorum,bu kadar gecikme normal midir? Teşekkür ederim.
merak etmeyin tebliğ olmadan dava olmaz. Sizi gelip bulacaktır o tebligat eğer eşiniz vaz geçmemişse.
Alıntı:
godzi rumuzlu üyeden alıntı
merak etmeyin tebliğ olmadan dava olmaz. Sizi gelip bulacaktır o tebligat eğer eşiniz vaz geçmemişse.
Peki davadan vazgeçip geçmediği ne zaman belli olur? başvuru harcı en geç ne zamana kadar yatırılmalı ve yatırılmamışsa ilk duruşmadan ne kadar zaman önce dava düşer?
Dava açılmışsa harç yatmış demektir.
Harca tabi olmayan davalarda, hakimin dava dilekçesini havale tarihinde, harca tabi davalarda ise, harcın ödendiği tarihte dava açılmış sayılır.
MerhabaYağmur hanım bende forum yazmak istiyorum ama beceremedim. Yardımcı olabilirmisiniz.
Alıntı:
ruhiye rumuzlu üyeden alıntı
MerhabaYağmur hanım bende forum yazmak istiyorum ama beceremedim. Yardımcı olabilirmisiniz.
Henüz yeni üyeyim ve özel kısa mesaj atma yetkim olmadığı için burdan cevaplıyorum,eğer farklı bir konuda yeni bir mesaj yazmak yada soru sormak istiyorsanız profilinizde sol üstte yeni konu aç yazan kısımdan foruma konu açabiliyorsunuz.
Buarada konuyla ilgili olarak aynı şehirde tebligat süresindeki iki aya yakın gecikme normal midir acaba?
Bütün sorularınızdan kurtulmanın bir yolu var.
sms ile hangi mahkeme olduğu ve dosya numarası gelmiştir.
İlgili mahkemeye gidin, dosyanızı çıkartın ve ne olup bittiğine bakın.