Cevap: icra yapılması hk.
"Bir yakınım yakın zamanda iflas etti." Bunu açıklayınız iflastan kastınız nedir.
Diğer sorunuzun yanıtı bu olmadan evet isterse eşyaları hemen kaldırabilir.
Cevap: icra yapılması hk.
Muhafaza işlemi yani sizin deyiminizle eşyalar alındıktan sonra yediemin deposuna götürülür, satışı istenir , satılır ve para yeterse (masraflarla birlikte vekalet ücreti, depo ücreti vs.) dosya kapanır. Yetmezse icra işlemlerine devam edilir.
Cevap: İcra yapılması hakkında
İflastan kasıt şu: Bir işyeri açtılar ama iş yapamayınca battılar. Bir sürü borçla beraber. Borçların çoğunu kapadık, ev eşyası aldıkları bir mağaza haciz yollamıştı.
yazılmış eşyalar. Gittim mağaza sahibi ile görüştüm. anlaşmaya vardım ancak kafama bir nokta takılıyor. internetten sorgulama yaptığımda şubatta açılan dosya 1980 TL yazıyor avukat icraya gelip eşyaları yazdığında 2480 TL diyor. Mağaza sahibi ise şu anda son masraflar eklenmemiş hali 3400 TL diyor. Yalvar yakar 3000 TL ye anlaştım. Ödedim. makbuzlara icra dosyasına mahsuben diyede yazdırdım.
Gidip icraya yapıim ödemeyi dedim. Yine borç çıkar dosya kapanmaz filan dedi. Çokda bilmem icra işlerini. İşim müsait olsa gidip araştıracağım kafama takıldı. Ne düşünüyorsunuz bu konuda? Fazla para alındıysa bunun için ne yapılabilir. Çok güvenilir gelmediler bana.