Miras Dağılımı ve Veraset İlamı?
dedemden kalma bahçeli bir ev var ve ben bu evi almak istiyorum.ev şu anda boş kimse oturmuyor.mirasçılarla konuştum ve para teklif ettim.para az geldi ve bende mahkemeye verip bilirkişinin belirleyeceği fiyata göre satın alacağımı söyledim.onlarda kabul etti.şöyle bir durum var:
dedem 1973 yılında vefat etti.evin tapusu hala dedemin üzerine,
dedemin ilk eşinden bir çocuğu var.çocuk ve eş vefat etmiş.çocuğun eşi yaşamaktadır ve onunda 5 çocuğu vardır.
dedemin ikinci eşinden bir çocuğu var.eş ve çocuk vefat etmiştir.çocuğun eşide vefat etmiş.bir tane çocukları vardır o yaşamaktadır.
dedemin üçüncü eşi yani anaannemden 5 çocuk var ve bunlardan biri vefat etmiştir.ananannem ölmeden önce veraset ilamı vermiş.bu ilamda dedemin ilk eşinden olma bir çocuk, ikinci eşinden olma bir çocuk,üçüncü eşinden olma 5 çocuğun ismi yazıyor.28 hisseye bölmüş 7 hisseyi son eşe geri kalan 21 hisseyi 7 kardeşe vermiş.üçüncü eşten olan çocuklarla,diğer eşlerden olan çocukları miras hissesi aynı olurmu.son eşten olan 5 kardeşten biri vefat etmiştir.bu vefat edenin hissesi diğer 4 kardeşemi yoksa baba bir anne ayrı olan diğer iki kardeşte mirasına dahil olurmu?ben yarın mirasçılardan annem adına veraset ilamı çıkartacağım.bu ilamda miras hisse dağılımı yazarmı?bugün tapuya gittim tapudan bana tüm ölülere ait yeni veraset ilamı ve tüm ölenlere vergi dairesinden veraset beyannamesi verilip ilişğinin kesilmesini istediler.bu nedem oluyor.avukat tutacağım bu gidişle.
Cevap: Miras Dağılımı ve Veraset İlamı?
Veraset ilamında miras bırakana ait son varisler hisseleri ile gösterilir.
Cevap: Miras Dağılımı ve Veraset İlamı?
Merhaba,
Babam 21/12/2009 tarihinde öldü. Veraset için 15/01/2009 tarihine gün verildi.
1- Babamın emekli mamaşını anneme devretmek için ne yapmam gerekiyor? Veraset ilamı beklenmeden yapılabiliyor mu?
2-Oturduğum evin arsa tapusu var. Tapu babamın üzerine. Bina 4 daire, 2 dükkandan ibaret. 3 kardeşiz bir de annem var. Kat tapusu çıkarabilirmiyiz? Ne yapmak gerekiyor?