Adam ısrarla tarlamızı sürüyor.
Dedem 13 sene öce bize birtarla verdi ama tarla ile o ilgileniyordu daha sonra
tarlayla siz ilgilenin dedi tarlada kavak vardı kavakları satarken kavak alan adamlar tarlamızın 8 dönüm olmadığını olsa kavak sayısının daha fazla olacağını söyledi bizde tarlayı ölçtürdük ve tarladaki yan komşumuzun bize 1,5 dönüm
yerimize girdiğini gördük.Tarlayı eken kişiye söledik adam inatla beton direkler dikili olmasına ramen bizim tarlamızı sürüyo.Geçen sene kanunen mahsüle saygı için mahsülüne karışmadık icarda alamadık busene yine ekeceğim kimse bana karışamaz diyor.Bu adamı tarlamızdan çıkarmak için ne yapmalıyız.
Cevap: Adam ısrarla tarlamızı sürüyo.
Tespit yaptırıp müdahalenin menini mahkemeden isteyin.
Sayın Osman ve Nihad Bey,
Bu sorunu çözmenin daha kısa ve kolay bir yolu var. Yapılan işlem 3091 sayılı yasa hükümlerine aykırı. Bu nedenle taşınmazın sahibi veya zilyedi bağlı bulunduğu kaymakamlığa ya da valiliğe bir dilekçe vererek 3091 sayılı yasa hükümlerinin uygulanmasını isteyecek.
Yine sahip ya da zilyet kim ise ilgili savcılığa 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 154. maddesi gereğince tarlayı eken, biçen hakkında suç duyurusunda bulunacak.
Her iki yola birden başvurulması halinde sorunun çok kısa süre içerisinde çözüleceğine eminim. Kolay gelsin.
3091 de 2 aylık başvuru süresi var diye hatırlıyorum. adam senelerdir ekip biçiyormuş :))
Uzun zamandır ilgilenmedim yasa metninde değişiklik varsa haklısınız daha pratik.
Sayın Nihad Bey,
Bir yıla kadar başvuruda bulunabiliyor. Ayrıca tecavüzün vuku bulduğu tarih çoğu kez net olarak saptanamadığından ve süre öğrenme tarihinden itibaren başladığından kaymakamlık ya da valilikler süre konusunda herhangi bir sorun çıkarmamakta, doğrudan işin esasına girmektedirler.
Bizim buralarda bu tür tecavüzler çok fazla sayıdadır. Şimdiye kadar da süre yönünden kaymakamlık ya da valilikten dönen dilekçe görmedim. Ancak bir kez tarla sahibinin komşu tarla ile sınırını kanıtlayamaması nedeni iye kaymakamlığın işlem yapmadığını biliyorum. Saygılarımla,