Tesis kısa süreli kapanıyor ?
merhaba iyi çalışmalar.
2005 yılından bu yana 5* bir otelde çalışıyorum. Rutin olarak tam olmasada bazı senelik ücretli izinlerimi kullandım.
Gerçek sorum ise tesis bu sene 4 ay kapatma kararı aldı içeride ücretli iznim var. ücretli iznim olduğu halde beni ücretsiz izine yollaya bilirlermi ?
ve böyle bir tesis kapanmasında hakkın olan tazminatımdır yada kıdem bunları almaya hak kazanırmıyım ?
yani kısaca 2005 yılından bu yana olan haklarımı alabilirmiyim tesis kapanırsa 3-4 aylık ?
Cevap: Tesis kısa süreli kapanıyor ?
“Kıdem tazminatı bir işyerinde ya da bir işyerinin buyruğunda veya belirli bir meslekte uzun süre çalışmış bir işçinin, işini kaybetmesi halinde onun işyerine katkıda bulunmuş olması, işinde yıpranması, yeni bir iş edinmede karşılaşacağı güçlükler göz önünde bulundurularak, geçmiş hizmetlerine karşılık işveren tarafından işçiye verilen toplu parayı ifade etmektedir”.. yani işçinin bir dereceye kadar hayatını idame için verilen tazminattır. Bunun temel şartlarından ilki sizin iş sözleşmenizin kesin olarak sona ermesidir. 3-4 aylık gecici iş yerini tatil etmekle siz kıdem tazminatına hak kazanamazsınız.