-
Kefillik hakkında
Merhabalar; ben bi arkadaşıma kefil oldum, evime icra kağıdı geldi 7 gün içinde ödeyin diye benim evim kira ve ev sahibim yurt dışında annesi yakınımda oturuyor benim evimin bir odasında ev sahibimin eşyaları var ve oda kilitli evimde kayda değer değerli hiç bir eşya yok ev sahibim bu eşyaların hepsini ikinci el almış ve faturaları yok eve gelen haciz memuru bu kilitli kapıyı açıp bana ait olmayan bu eşyaları alabilirmi bu eşyaları notere kaydettirsek ve belge alsak acaba icra tarafından alınması engellenirmi kira kontratında bu odanın kilitli olduğu ve eşyaların liste halinde yazılı olduğuda var bu bişey değiştirirmi kullandığım klima dail ev sahibimin ben evin sadece 1 odasını , salonunu, mutfak ve banyosunu kullanıyorum ve bunların hepsi kontratta tektek yazılı bu konuda ne yapmam yada nasıl davranmam gerekiyor.
-
Cevap: Kefillik hakkında
ikamet adresiniz şuan bulunduğunuz yer gözüktüğünden içerde bulunan birkısım yada tüm eşyaların başkasına ait olduğunu kanıtlayamadığınız takdirde(fatura ibraz edemesseniz) hepsi hacizlik mal kapsamındadır.dolayısıyla haciz memuru işlem yapmak için kilitli kapıyı açabilir.
-
yalnız kontratta bu eşyalar yazılı tek tek ve kontrat noter onaylı yinede icra memularının bu eşyaları alma hakları varmı acaba .
-
Borçlunun haciz esnasında bulunduğu adresteki mallar borçlunun sayılır. İspat yükü borçluya aittir. Alacaklının muhafaza talep etmesi durumunda icra memuru haciz ve muhafaza işlemi yapmak zorundadır. Daha sonra istihkak davası açıp elinizdeki belgeler ile malların size ait olmadığını ispat edebilirseniz malları geri alabilirsiniz.