Eşim evi benden izin isteyerek terk etti, ve ertesi hafta boşanma davası açtı
Merhabalar ben 30 yaşında bir beyim ve eşimle 8 yıllık bir evliliğimiz var ve bu evlilikten 6 yaşında bir kız çocuğumuz bulunmakta, ancak eşim yaklaşık olarak 6-7 aydır depresyon tedavisi görmekte ve son zamanlardaki davranışları bana karşı bazı zamanlar olumlu bazı zamanlar olumsuz olma şeklinde değişmeye başladı. Eşim Yaklaşık 1 ay önce bana artık eve gelmek istemediğini yemek yapmanın, bulaşık yıkamanın zor geldiğini, hatta daha ileri giderek çocuğun anne bile demesini kaldıramadığı ve akabinde boşanmak istediğini belirtti. O gün benden kız kardeşimin evinde kalacağım diyerek izin istedi, bende eşimin psikolijk durumunuda göze alarak kendisine izin verdim. Eşim ise yaklaşık 1 hafta sonra boşanma davası açtı ve açtığı davada beni rencide edici asılsız suçlamalarda bulundu ve bu açılan davada çocuğu talep etmedi. Bense tarafıma yöneltilen suçlamaları asılsız bulduğum ve iftira niteliğini taşıdığından ve dolayısyla bana yöneltilen suçların hiçbirini ispat edemeyeceğini inandığım için, haysiyetim adına bende boşanma+tazminat+velayet ve nafaka davası açtım. Eşime açtığım bu dava kendisine tebliğ edildiğinde ise eşim daha önce çocuğu bile talep etmediği dava dilekçesinde mahkeme günü çocuğu talep edeceğini, beni süründüreceğini söyledi, hatta telefonla attığı mesajlarda sürekli hakaret ve tehdit edici sözlerde söyledi bu mesajlar telefonumun sim kartında saklıdır. Şimdi merak ettiğim şu husususlardır; eşim benden önce dava açmasına rağmen benim açtığım davanın duruşması daha önceye verildi, ayrıca benim açtığım ve yukarıda saydığım talepler tedbir taleplidir, bu durumda davanın nasıl sonuçlanması beklenmektedir. Teşekkürler.
Cevap: Eşim evi benden izin isteyerek terk etti, ve ertesi hafta boşanma davası açtı.
davalar birleşir eşiniz davacı ve karşı davalı sizde davalı ve karşı davacı olarak ilk açılan ve esas numarası küçük olan dava dosyasında birleşir. Çocugun yaşı küçük olmasına rağmen çocuğa bakamayacagını ve zarar verme ihtimali varsa bunları ispat ederseniz mahkeme çocugu size verebilir.
Cevap: Eşim evi benden izin isteyerek terk etti, ve ertesi hafta boşanma davası açtı.
Öncelikle Teşekkür ederim ilginiz için, eşimin 6-7 aydır psikolojik tedavi görmesi, eşimin ailesinin dağınık bir aile oluşu şuan kaldığı kız kardeşinin evinin bile eniştesinden dolayı güvensiz oluşu (sabıkalı ve devlet memurluğundan atılan bir enişte), şu ana kadar çocuğuma fiziksel anlamda zarar vermedi ancak bundan sonraki süreçte içinde bulunduğu depresif dönem nedeniyle kendisine hatta dolayısıyla çocuğa zarar verme fiili gerçekleşebilir, ben bu durumu sadece hastane kayıtlarının incelenmesi neticesinde eşimin depresyonda olduğunu ispatlayabilirim, bunu ispatlamam mümkün olduğu için çocuğumu alabilirmiyim.
Hem siz hemde eşiniz iddia ettiğiniz olayları ispat etmek zorundasınız. İddialarınızı ispat ederseniz hakimi de inandırabilirsiniz. Forumda anlattıklarınızı doğrulayan şahitler ve deliller sunmalısınız.
Mesela eşinizin ev işleri konusunda ya da genel psikolojisi konusunda görgüye dayalı şeyler anlatacak şahitleriniz olsun. Bir ara şunu şunu demişti, çocuğu ile arasında şöyle birşey oldu, kötü davrandı gibi örnekler mesela. Çocuğu size bırakıp gitmesi ile ilgili gören duyan kişilerin söyleyecekleri. Artık şahitleriniz ne gördüyse onları anlatmalı.
Ayrıca psikiyatrik tedaviyi hangi doktordan görüyorsa onu da şahit yazdırabilirsiniz. Eğer vaktiniz varsa bu doktor ile görüşün, randevu alın, yaşanan olayları kendisi ile paylaşın derim. İlk sorunuzda eşinizin size söylediklerini aynen doktora aktarın. Kızınızı size bırakıp gittiğini de anlatın. Ve çocuğunuzu annesinde ayırmak istemediğinizi ama bu dengesiz davranışları ile kızınızın psikolojisinin bozulacağından endişe ettiğiniz için kendisinden eşinin psikoloji konusunda endişelerinizi anlatın;eşimin psikolojik durumunu mahkemede anlatmanızı istiyorum diyin. Son derece samimi olarak endişelerinizi doktora anlatırsanız iyi olur. Ayrıca annesinden ayrı olduğu için çocuğunuzu bir pedagoga götürün. Bu doktordan da pedagog tavsiyesi isteyin. Çocuğunuzu çok önemsediğinizi her fırsatta dile getirin. Eminim doktor buna kayıtsız kalmayacaktır.
Ayrıca eşinizin size karşı olan mesajlarını(hakaret-küfür) bunları da mahkemeye sunun. Tabi her ayrıntı avukatınızla görüşüp, bu yaşadıklarınız konusunda şahit çıkartmalısınız.
teşekkür ederim ilginize tavsiyelerinize uyacağım.
boşanma da ilk duruşmada gidilmesi şartmıdır
Slm Denizblk örnek birşey soracağım bir arkadaşım türkiyede evli fakat yurtdışında yaşıyor boşanması için ilk mahkemeye gelmesi zorunlumudur boşanmak istenilen eşle yüzyüze gelmek istemediğinden avukat ilk duruşma dahil devam edebilirmi şimdiden teşekürler
Cevap: boşanma da ilk duruşmada gidilmesi şartmıdır
Alıntı:
kuzey1907 rumuzlu üyeden alıntı
Slm Denizblk örnek birşey soracağım bir arkadaşım türkiyede evli fakat yurtdışında yaşıyor boşanması için ilk mahkemeye gelmesi zorunlumudur boşanmak istenilen eşle yüzyüze gelmek istemediğinden avukat ilk duruşma dahil devam edebilirmi şimdiden teşekürler
Mahkeme nerede?
Denizblk teşekkür ederim alakanıza ayrılığımızın sebebi benim yutdışında yaşamam kendiside gelmedi boşanma için geçerli sebep olabilirmi 16 yıldır evliyiz ama 8 sene dir ayrıyız delil olarak ayrı olduğumuzu yurtdışında yaşadığımı belirtirsen ve gerekli evrakları sunarsam mahkemeye boşanabilirmiyim boşanırsam şayet nafaka çocuk olduğu için mecburi vereceğim lakin ayriyetten tazminat ödermiyimbu arada 20 yıldır fransada yaşıyorum ama mahkeme türkiyede olacak
Denizblk teşekkür ederim alakanıza ayrılığımızın sebebi benim yutdışında yaşamam kendiside gelmedi boşanma için geçerli sebep olabilirmi 16 yıldır evliyiz ama 8 sene dir ayrıyız delil olarak ayrı olduğumuzu yurtdışında yaşadığımı belirtirsen ve gerekli evrakları sunarsam mahkemeye boşanabilirmiyim boşanırsam şayet nafaka çocuk olduğu için mecburi vereceğim lakin ayriyetten tazminat ödermiyimbu arada 20 yıldır Fransada yaşıyorum mahkeme Türkiyede olacak
Alıntı:
kuzey1907 rumuzlu üyeden alıntı
Denizblk teşekkür ederim alakanıza ayrılığımızın sebebi benim yutdışında yaşamam kendiside gelmedi boşanma için geçerli sebep olabilirmi 16 yıldır evliyiz ama 8 sene dir ayrıyız delil olarak ayrı olduğumuzu yurtdışında yaşadığımı belirtirsen ve gerekli evrakları sunarsam mahkemeye boşanabilirmiyim boşanırsam şayet nafaka çocuk olduğu için mecburi vereceğim lakin ayriyetten tazminat ödermiyimbu arada 20 yıldır fransada yaşıyorum ama mahkeme türkiyede olacak
İnanın yazdıklarınız çok karışık. Türkçeyi daha düzgün anlaşılır yazarsanız hem ben hemde sisteme giren avukat üyelerimizden cevap alırsınız. Lütfen yavaş yavaş sakin olarak yazın.