Emekli emlak vergisi indirimi
Merhabalar,
Babam Eylül 2003 tarihinde emekli oldu ve ev kendi üzerine.Daha önce emekli emlak vergisi indirimi konusunda bilgimiz olmadığı için herhangi bir işlem yapmamıştık.Bazı nedenlerden dolayıda emlak vergisini ödeyemedik.
Bugün belediyeye başvurduk.Bu günden itibaren geçerli olacağını söylediler.Fakat bazı yerlerde okuduğuma ise;
Emekli, dul ve yetimler ile gaziler ve şehitlerin dul ve yetimlerinin indirimli emlak vergisi ödeme imkânından yararlanabilmeleri için Kanunda zamanında bildirimde bulunma şartı öngörülmemiştir. Buna göre, mükelleflerin bu indirimden geriye dönük olarak faydalandırılmaları gerekmektedir.
diye bir yazı gördüm.Sanırım İstanbul Defterdarlığının 21.08.2002 tarih ve 4861 sayılı özelgesiymiş.Belediyeye bunu sorduğumda bir bilgilerinin olmadığını ama böyle bir hakkımız var ise kullanmamız gerektiğini söyledi.Bu konuda nasıl bir başvuruda bulunmamız gerekiyor.2003 yılından itibaren bir emlak vergi borcu bulunmakta.Yararlanabilmemiz durumunda nasıl bir indirim uygulanacak yada tamamen vergiden muaf mı olacağız?
Ödediğimiz bir miktar para var babamın emekli olduğu günden itibaren yapılan bunları geri alma şansımız var mı?
Cevap: Emekli emlak vergisi indirimi
sorumun cevabını kimse bilmiyor sanırım.biraz araştırmalar sonucu buldum yapmam gerekeni.Fakat hala nasıl yapmam gerektiğini bilmiyorum.İstanbul Vergi İdaresi Başkanlığına başvurup bir özelge alıp bu özelge ile belediyeye başvurmam gerekiyormuş? Vergi dairesi başkanlığında nereye göndermem gerekiyor acaba?