Adliye bilgisayarlarında virüs var?
Uzun zamandır dile getirmek istediğim bu konuyu biraz evvel bir arkadaş da aynı şeyi söyleyince dile getirmek istedim.
Flash bellek ne zaman adliye bilgisayarına (özellikle icra daireleri) takılıp, büroya dönse muhakkak bir virüs bulaşıyor. Virüsü yakalamak ve temizlemek bir virüs programı açısından çok zor olmasa da Adalet sistemi ve UYAP açısından tehlike dahi oluşturabileceğini düşünüyorum.
Virüsün adını hatırlayamadığımdan etkilerini şu an için yazamıyorum.
Benzer durumda olanlar var mı acaba?
Cevap: Adliye bilgisayarlarında virüs var?
Çoğu antivirüs programı bu virüsleri ya bulamıyor ya temizleyemiyor.
Benim pc de kurulu program bir kaçını buluyor uyarı veriyor ama temizleyemiyor.
Bu nedenle her defasında flaş diske format atıyorum. Bu sefer de flaşta dosya taşıyamıyorum.
Spoolsv.exe bir windows hizmetine virüs bulaşıyor. Spoolsv Yazıcıyla iligili, yazdırma biriktiricisi de denilebilir. Ancak bu hizmet backdoor olarak ta kullanılabiliyor. Backdoor.Ciadoor.B Trojan. olarak veya mcafee'ye göre w32/sdbot.worm.gen.cc .
Bu hizmete bulaşan virüs sitemi oldukça yavaşlatıyor imiş.
Autorun.exe genelde usb bellek aracılığı ile bulaşan bir virüstür ve bilgisayardan temizlenmesi çok zordur.Epey uğraşmak gerekiyor.Fakat size nacizane tavsiyem usb belleğinizi otomatik olarak açmayınız.Çünkü otomatik olarak açıldığı anda virüste otomatik olarak çalışacak ve bilgisayarınıza zarar vericektir.Sağ tıklayıp aç deyiniz ayrıca Klasör seçeneklerinden Korunan işletim sistemi dosyalarını gizle seçeneğinin aktifliğiniz kaldırırsanız bu virüsleri göreceksiniz ve silebileceksiniz..
Saygılarımla..
Alıntı:
envereses rumuzlu üyeden alıntı
Sağ tıklayıp aç deyiniz ayrıca Klasör seçeneklerinden Korunan işletim sistemi dosyalarını gizle seçeneğinin aktifliğiniz kaldırırsanız bu virüsleri göreceksiniz ve silebileceksiniz..
Saygılarımla..
Biraz daha açarmısınız, nerden nasıl görüp silebiliriz?
varsa başka virüsleri de görmek, silmek mümkünmü?
Alıntı:
Spoolsv Yazıcıyla iligili, yazdırma biriktiricisi de denilebilir.
Feyz bey, bunun anlamını açabilir misiniz?
Benim printer'le böyle bir sorunum var. Vista'nın uyumsuzluğu sebebiyle olduğunu düşünüyordum ama şimdi şüpheye düştüm.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Biraz daha açarmısınız, nerden nasıl görüp silebiliriz?
varsa başka virüsleri de görmek, silmek mümkünmü?
Sadece gizli dosyaları görerek silmeniz herzaman işe yaramaz, lisanslı bir antivirus alıp kullanmak daha makul çözümdür.
Alıntı:
nikon rumuzlu üyeden alıntı
Sadece gizli dosyaları görerek silmeniz herzaman işe yaramaz, lisanslı bir antivirus alıp kullanmak daha makul çözümdür.
Av.Engin beyin antivirüs yazılımı lisanssız öyleyse.
Teknik konulardan pek anlamasam da adliye sonrası kullandığım flash belleklerden fazla bir sonuç alamıyorum.Usulüne uygun yazıyorum ama; word olarak yazılanlar hariç diğerleri bilgisayarlarda açılmıyor..