Cevap: Ortaklık feshi hakkında
Ortaklık anlaşması sözleşmesi varmı?
Hayır Ortaklık anlaşması sözleşmesi yok.
Şu şekilde özetleyebilirim daha açıklayıcı olması için. Restaurantı ilk ben kurdum
daha sonra kendisinden herhangi bir sermaye almadan ortak ettim ve vergi levhada ismi geciyo suan, bu şekilde resmileştirdik durumu. Ortaklığı fesh ederken
bunu ispatlama şansım ve hakkım olurmu?
Vergi levhasında ikinizin mi ismi geçiyor, ne tür bir ortaklık görünüyor (adi, komantid vs.)?
Yoksa Ltd. Şti. vs. mi?
Şahıs firmasıyız, ikimizinde adına ayrı ayrı vergi levhası var. Ünvan olarak isimlerimiz yazıyor yani.
Ortaklık sözleşmeniz yok, ayrı ayrı mükellefsiniz, birlikte bir tescil yok.
Yer size mi ait kira mı? kira ise ayrı ayrı kontratmı var mal sahibiyle?
Nasıl ortaklık bu hasılatı nasıl paylaşıyorsunuz yazar kasa kimin adına fiş veriyor?
Diğeri nasıl faturalama yapıyor.?
Yer kira ve kira kontratı ikimizin adına yazar kasa ve faturada da unvan ikimizin adına x ve y ort. şeklinde yani. karıda yarı yarıya paylaşıyoruz...
Merhaba herkese;
Tam olarak bir sene önce acmıs oldugum bu konuyla ilgili bazı gelişmeler oldu. Bunları sizlerle paylasıp bu sorunumu nasıl halledebileceğimle ilgili sizlerden yardım bekliyorum. Ortağımla aramda noter aracılığıyla yapmış oldugumuz bir sozlesme mevcut. Ayrıca kendisinin adı daha önce vergi levhasında da geciyordu fakat bunu anlaşarak iptal ettik ve su an sadece ben vergi mukellefi olarak gorunuyorum. Yazar kasa ve faturalarda benim adıma duzenleniyor. Restaurantımız bir sahıs firması ve su an sadece benim uzerime. Soruma gelince, bu ortaklı sozlesmesinide feshetmek istiyorum ancak kendisi buna yanasmıyor ve pay almaya devam etmek istiyor. Noterden yapmıs oldugumuz bu sozlesmeyi nasıl feshedebilirim. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.