Mahkemeden boşanma kağıdını almadım kimliğimi değiştirebilirmiyim?
merhabalar
eşimle 15 haziran 2009da boşandık mahkeme bize 15 gün içinde boşanma kağıdınızı gelin alın demişti fakat ben almadım eski eşimde almadıgını söylüyor?abenim kimliğimde hala eski kimlik değiştirmek için o kağıdı almam şartmı? muhtara seçim için gelen kağıtta boşanmış oldugum belliydi...
ve dava boyunca eşim çalıştığı halde çalışmıyorum demişti ve hakim 125 çocuguma 175 de annesine nafaka bağlamıştı..şu anda onun çalıştığını ispatlarsam nafakayı düşürme şansım varmı?
Cevap: Mahkemeden boşanma kağıdını almadım kimliğimi değiştirebilirmiyim?
Alıntı:
mur1984 rumuzlu üyeden alıntı
merhabalar
eşimle 15 haziran 2009da boşandık mahkeme bize 15 gün içinde boşanma kağıdınızı gelin alın demişti fakat ben almadım eski eşimde almadıgını söylüyor?abenim kimliğimde hala eski kimlik değiştirmek için o kağıdı almam şartmı? muhtara seçim için gelen kağıtta boşanmış oldugum belliydi...
ve dava boyunca eşim çalıştığı halde çalışmıyorum demişti ve hakim 125 çocuguma 175 de annesine nafaka bağlamıştı..şu anda onun çalıştığını ispatlarsam nafakayı düşürme şansım varmı?
boşanma ilamının tebliği olmadan boşanmış sayılmazsınız diye biliyorum. Ancak yüze okunmasıda tebliğ oluyor. yani yüze okunmuşsa tebliğ etmiş sayılırsınız.
nafaka ile ilgili de aşağıda belirttiğim kanun maddesine göre hareket etmelisiniz.
madde 176 : alacaklı tarafın evlenme olmaksızın fiilen evliymiş gibi yaşaması, yoksulluğunun ortadan kalkması ya da haysiyetsiz hayat sürmesi halinde mahkeme kararıyla kaldırılır.
eşinizin çalıştığına dair kesin bulgularla mahkemey başvurursanız nafaka kalkacaktır. Geçmiş olsun