İşçi tüketim kopperatifi sorumlulukları nelerdir?
Sayın avukat arkadaşlara kısaca başıma geleni anlatmaya çalışayım.1999 da işçi tüketim kop.yönetimine 2. başkan .olarak seçildim. 2000 yılının ekim ayında kriz nedeniyle ben ve başkan olan arkadaş işten çıkarıldık. 2000 haziran ayındada tüm çalışanlar ücretsiz izne çıkarıldı.
Bu tarihten sonra kopp.le ilgili hiç bir faliyette bulunmadım.fakat yaklaşık 1 hafta önce ssk iskenderun müdürlügünden bir memur gelerek 2000 yılının 6.ayından 12.ayına kadar prim borçlarının ödenmedigini 960 TL olan borcun 11.700 TL oldugunu ve icra takibine başlandıgını mal beyanında bulunmamızı söyledi ve gitti.
Bu arada yönetimde oldugumuz sürece hiç bir belgeye imza atmadık.ayrıca 1999 yılında muhasebe işlerimize bakan elemanında işine son verdik.fakat bu eleman SSK' ya kendi imzası ile beyanname vermeye devam etmiştir. Bu konuda sorumlulugumuz nedir? ve ne yapmam konusunda yol gösterirseniz sevinirim. Bir avukatla görüştüm ama ne o beni anladı ne de ben onu...
Not. Kopperatifin faliyet alanı fabrika çalışanlarına gıda ürünleri satışı yapan kantindir.
Cevap: İşçi tüketim kopperatifi sorumlulukları nelerdir..
Sayın hukukcu arkadaşlar anlattıgım konu hakkında hala sizlerden bir bilgi bekliyorum...