Yaralanmalı trafik kazası
Ben bundan yaklaşık 7 ay önce motosikletle yoldaki bariyerlere çarparak kaza yaptım. Arkamdaki arkadaşımın ayağı kırıldı ve 50 günlük iş göremez raporu aldı, daha sonra SGK dan bana bi kağıt geldi ve şöyle diyor kısaca; Suçlu siz olduğunuzdan dolayı; arkadasınız SGK' dan aldığı parayı siz ödüyeceksiniz, bu doğru mudur?
Ben bu parayı ödüyecek miyim, yoksa bi yerde eksik bi evrak bilgi vs bir şey mi yaptım?
Bir de hastane masraflarını SGK'mı karşılayacak, yoksa suçlu bn olduğum için onu da ben mi ödüyeceğim?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
Cevap: yaralanmalı trafik kazası
Aracınızın trafik sigortası yok mu?
Cevap: Yaralanmalı trafik kazası
Tabii ki var tüm evraklarım tam ehliyet ruhsat kask
Cevap: Yaralanmalı trafik kazası
Alıntı:
byocean rumuzlu üyeden alıntı
tabiiki var tüm evraklarım tam ehliyet ruhsat kask
Sayın Byocean,
SGK'da "al da en kolay kimden alabilirsen al" mantığı hakim olduğundan aynı yazıyı sizin zorunlu mali sorumluluk sigortanızı (trafik sigortası) yapan sigorta şirketine de göndermişlerdir. Bundan emin olabilirsiniz.
A2 sınıfı sürücü belgeniz olduğunu ve alkolsüz olduğunuzu varsayarak yorumluyorum;
Kesinlikle SGK'ya herhangi bir ödemede bulunmayın. SGK'dan gelen yazıya muhatabınız trafik sigortamı yapan ...... şirketidir şeklinde bir dilekçe ile cevap verin.
Arkadaşınızın hastane masrafları, geçici iş göremezlik ödeneği vb. tutarlar SGK tarafından hastaneye ve kendisine ödenmiş ve sizden rücuen alınmaya çalışılmaktadır ancak burada siz sigortanızın koruması altında olduğunuzdan borçlu trafik sigortanızı yapan sigorta şirketidir.
Bir ihtimal sigorta şirketiniz bunu SGK'ya ödedikten sonra size rücu etmeye kalkışabilir ancak yeterli sürücü belgeniz olması ve alkolsüz olmanız nedeniyle sizden hiç bir durumda bu parayı tahsil edemezler. Geçmiş olsun ikinize de.