Kredi kartıyla yapılan taksitli alışveriş 1 gün geçtikten sonra iptal edilemez mi?
Ben bir firmadan kredi kartımla 5 taksitle ısıtıcı aldım eve götürdüm kullandım memnun kalmadım ürünün çalışmasında bi proplem yoq ama istediğim verimi alamadım üst modelinide alsam verim alamayacağım için bi üst modelini talep etmiyorum... ürünü satan kişi bana aynı gün iptal yapılabileceği ertesi gün olduğu için iptal yapamayacağını eğer ki böle bişey olursa kdv ve banka kesintisini benden talep edeceğini söledi böle bi durumda benim 196 tl alışverişimden 50 tl falan zararım oluyor en sonunda satıcı bana sadece kdv yi senden alayım170tl ver gibi bişeyler söledi gerekçesi alışveriş yapıldığı ve fiş kestiği için kendisinden iptal yapılsa bile kdv kesiliyormuş bunu benim karşılamam gerekiyormuş burda benim anlamadığım iade ettiğim bir malın ne die kdv si olur ve benden neden bu şekilde 26 tl lik bi kesinti olur bu konuda yardımcı olabilecek kişiler varsa şimdiden teşekkür ederim...
Yönetim: Yukarıdaki yazım şekliniz nedeniyle konunuz kilitlenmiştir.
Cevap: Kredi kartıyla yapılan taksitli alışveriş 1 gün geçtikten sonra iptal edilemez mi?
Alıntı:
dejawuls rumuzlu üyeden alıntı
proplem yoq ... böle bişey ... söledi böle .... söledi .... ne die
1-Siz de iade faturası keserseniz kdv olayını halledersiniz.
2-Adam malı geri almak zorunda değil. Alıyorsa satıcıya minnettar olun.
3-Banka kesintisini cepten mi verecek? vazgeçen adam değil, sizsiniz.
Cevap: Kredi kartıyla yapılan taksitli alışveriş 1 gün geçtikten sonra iptal edilemez mi?
İşlem taksitli bile olsa iptal edilir ve paranız kesintisiz karta iade olur fatura konusuna gelincede satıcı sizin adınıza kesmiştir veya fiş kesmiştir malı geriye aldığı takdirde iptal edilebilir satıcı biraz uyanık davranmış.
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
1-Siz de iade faturası keserseniz kdv olayını halledersiniz.
2-Adam malı geri almak zorunda değil. Alıyorsa satıcıya minnettar olun.
3-Banka kesintisini cepten mi verecek? vazgeçen adam değil, sizsiniz.
bilmeden yorum yazmayın lütfen. hukukçu olmamama rağmen bu yazdığınızı yasalara uygun olmadığını biliyorum. müşteri iade faturası mı kesermiş hiç. fatura ya da fiş kesebilmek için mükellef olmak gerekir. müşteri fatura kesebilecek durumda değilse ne olacak. ayrıca satıcı kestiği faturayı iptal edebilir ya da nasılsa artık bu konu satıcının işi. müşteri hiçbirşey bilmiyorsa, bir dilekçe ile tüketici hakem heyetine başvurarak sorununu yasal olarak çözebilir.