Cevap: İkinci boşanma davası
Alıntı:
kayhangulmez rumuzlu üyeden alıntı
Yardım ederseniz çok sevinirim. Benim sorum:
Ben 2008 yılında bir boşanma davası açtım ve 1 yıla yakın süren dava sonucunda karşı taraf haklı bulundu ve benim talebim reddedildi. Bu süreçten yaklaşık on ay geçtikten sonra şimdide karşı taraf benim için bir dava açtı bana gelen kağıttaki son bölümü yazıyorum benim sorum ne olabilir bu davadan nasıl bir sonuç çıkar ben nasıl bir yol takip etmeliyim. Şimddiden teşekkür ederim.
Davalı tarafın açtığı dava reddedildi demişler daha sonrasında;
Bu sürece kadar evliliğini kurtarmak isteyen müvekkil dava esnasında müşterek evlerinin (müşterek söz geçen ev evlenmeden önce alınmıştı ben bu evliliğinin yürümeyeceğini anladığım için 2005 yılında ben daha dava açmadan 3 sene önce felan anneme verdim Evde ben ve eşimin herhangi bir katkısı yoktur babamın emekli maaşı ile aldığı bir evdi) dahi kendisinden habersiz davalının annesi üzerine gizlice geçirildiğini görerek yıkılmıştır. Ayrıca müvekkilin şahsi eşyaları müvekkilin ailesinin merdivenine atılarak gidilmiştir. (burada kendisine bilgi vermeme rağmen eşyaları istememiş ben gene de bu eşyaları koliler içinde binanın girişine istiflendik ve bu eşyaların atılmadığına dair tanığımda var tek bu eşyaları benim dava açtığım süreç içinde götürüp verdim o zaman dava halen sürmekteydi) Bütün bu yaşananlar karşısında müvekkilde bu evliliğin yürümeyeceğini düşünmektedir. Bu evliliğin sona ermesinde tarafların çocuk sahibi olmayışı(daha önceki davada bunun tersi kelimeler kullanmışlardı güya ben ilgilenmiyormuşum) ve bu duruma davalının ailesinin müdahalesi çok etken olmuştur. (burada önceki davada benim annem kuma getirmek istiyor diye bir yalan beyanda bulunmuşlardı) İş bu nedenlerle bu davayı açma gereği doğmuştur.
sonuç ve istem
1- Evliliğin yürümeyeceği anlaşıldığından tarafların boşanmalarına;
2- Davacı lehine yoksulluk nafakasına dönüşülmek üzere 500 ytl tedbir nafakasına
3- Davacı lehine 70.000 ytl maddi ve 70.000 ytl manevi tazminata hükmedilmesine
diye bitirmişlerdir. Ayrıca bana gelen kağıtta tensip tutanağı diye bir kağıt daha var orada 10 gün içerisinde gerekli tanık ve delillerin bildirilmesi istenmiş ama dava 2010 şubatında olacak. Ben tekrar şahit getirebilirmiyim diye soracaktım ayrıca benim açtığım davada bana şahit olmak istemeyen ablalarım vardı şimdi onlar kabul ettiler onları şahit gösterirsem daha önceki davada neden olmadınız diyip görüşleri kabul görmeme ihtimali varmı. Ne gibi bir yol izlemeliyim şimdiden teşekkür ederim..
öncelikle yapmanız gereken 10 gün içerisinde karşının verdiği dilekçeye cevap dilekçesi yazıp mahkeme kalemine teslim etmenizdir. Ayrıca şahitlerle ilgili sorunuza gelince şahitler mahkeme ye gelmek zorunda ama konuşmak zorunda değildir. Yani daha önceki mahkemeye gelmemişsiniz şimdi neden geldiniz diye bir sual olmaz olamaz. Ablalarınızı mahkemeye şahit olarak getirebilir dinloetirsiniz. Şahitlerin konuşmak yada konuşmamak hakkı kendisine aittir