Tahrik sonucu kavga ettim
Merhaba, .
Bundan 1,5 ay önce, deniz kenarından 3 arkadas 5 yasında bir cocukla yola cıkarak eve dönüyorduk Dag bası olması sebebiyle, yol kenarına durarak küçük abdestimizi yapmamız gerekti, bu esnada bir araba yanımıza gelerek, "oo.. cocukları buraya işenir mi, karımın agzına işeseydiniz" diye söylemde bulunarak hakaretler yagdırdı. Ne oluyor demeye kalmadan, aradan indi, tekrar söylenmeye basladı... Bu arada iki araba daha gelip durdu, tam bu esnada bana bir yumruk attı... Biri ellerimi bagladı, tekrar yumruk sallayınca parmagındaki yüzük sebebiyle kasım acıldı ve o esnada da ayrılarak yola koyulduk... Bulundugumuz merkeze denk geldigimizde tekrar karsılastık ve yine kavgaya tutustuk. Bu sefer o sahış agır darbeler aldı. 5-10 dakikalık kavga sonucunda ayrıldık. Karakola gidip şikayetci olmuş... Neticesinde karsımızdaki kişi polis memuruymuş, 2 kişi 4500 TL kefaletle serbest kaldık. Olayı baslatıp agır hakaretlerde bulunmasına ragmen suclu olan biz olduk... 5 Kasım'da mahkememiz var, nasıl savunabilmeliyiz kendimizi?
Babam da olayın içerisinde oldugu için, benim gibi oda kefaletle serbest kaldı fakat babam yaslı ve hafızası tam yerinde olan bir sahsiyet degil, ona yazılı savunma hazırlayıp mahkemeye sunma sansım olabilir mi?
Teşekkr ederim.
Cevap: tahrik sonucu kavga ettim
Siz şikayetçi olmadınızmı.? Verdiğiniz ifadede durumu anlatmadınızmı.? Mahkemeye olayı gören tüm şahitlerinizi götürün. Kaşınızın açıldığına rapor vermedilermi.?
Alıntı:
alexander1972 rumuzlu üyeden alıntı
Siz şikayetçi olmadınızmı.? Verdiğiniz ifadede durumu anlatmadınızmı.? Mahkemeye olayı gören tüm şahitlerinizi götürün. Kaşınızın açıldığına rapor vermedilermi.?
evet tüm durumu,olay ertesi cıktıgım mahkemde dile getirdim..mumcular beldesinde yasadıgım için,sadece fiziki analiz olan rapor hazırladılar.cünkü hastane olmadıgından saglık ocagı doktorunun raporu hazırlandı.gecen süre içerisinde,bana ve arkadaslarıma sürekli olarak tehdit edici haberler göndermektedir,polis teskilatında görevli oldugu için,savcı yada hakim lerle arasının iyi oolmasını göz önünde bulunduraraktan,ters bir şeyler olacagı kuskusundayım.olay anında 3 arkadastık,onlar 8-9 polis memuruymuş,fakat babamda bu olaya karısmış,oda kefalet le serbest kalmıştır.babam sinirli,agresif kafızası tam yerinde olmayan bir kişilige sahiptir,mahkeme esnasında kendini tam olarak savunamayacagını düsünürsem,yazılı savunma hazırlayıp sunmam mümkün olabilirmi.tsk ederim
Dediğim gibi ilk celseye olaya tanık olan ve sizin lehinize şahitlik yapabilecek tüm kişileri götürün ve hakime şahitlerim var deyip dinlenmelerini talep edin. Sözlü savunmanızın yanı sıra kendinizi ve olayı detaylı anlatan ilgili mahkemeye hitaben yazılı savunmanızı hazırlayıp, şahitlerinizin isimlerini ve dinletmek istediğinizi yazıp hakime verin. Her duruşmaya muhakkak katılın. Avukat tutamayacak durumda iseniz yine bu konuda yani ücretsiz avukat talebinizi içerir bir dilekçeyi hakime verin ve bunu duruşma gününden önce yapın.
Tabi babanız için ayrıca yazılı savunma hazırlamanız gerekmekte.
Alıntı:
Tabi babanız için ayrıca yazılı savunma hazırlamanız gerekmekte.
tsk ederim,gercekten hiç yok yere sıkıntılı günler gecirmekteyiz,AİLEMİN PSİKOLOJİSİ COK BOZULDU BU OLAY seklinden dolayı,sözlü yada fiziki bir eylem içerisinde olmuş olsaydım,hiç ama hiç üzülmeyecek,suclu oldugum kabul edecektim,lakin,bilemiyorum aslında yorumda yapmak istemiyorum ama ,sanırım devletimizin vermiş oldugu yetki ve mercilere dayanaraktan,biz gibi alt sınıf içerisinde bulunan sahsiyetlere davranış biçimleri böyle olmaktadır.cok ama cok üzülüyorum,sizce bu dava seyri içerisinde,ters bir durum söz konusu ollabilir mi,acıkcası korku içerisindeyim
Korkmanıza gerek yok dava kendi seyrinde devam edecektir. Bu arada karşı taraftan telefon veya sms ile tehdit, küfür,...vs olursa o kişiler hakkında savcılığa ayrıca suç duyurusunda bulunun ve mahkemeye ayrıca delil olarak sunun. Mahkemede karşı taraftan şikayetçi olduğunuzu mutlaka hakime söyleyin. Önceden sabıkalarınız yoksa büyük ihtimalle verilecek ceza adli para cezasına çevrilir ve belkide oda ertelenebilir.
Alıntı:
Korkmanıza gerek yok dava kendi seyrinde devam edecektir. Bu arada karşı taraftan telefon veya sms ile tehdit, küfür,...vs olursa o kişiler hakkında savcılığa ayrıca suç duyurusunda bulunun ve mahkemeye ayrıca delil olarak sunun. Mahkemede karşı taraftan şikayetçi olduğunuzu mutlaka hakime söyleyin. Önceden sabıkalarınız yoksa büyük ihtimalle verilecek ceza adli para cezasına çevrilir ve belkide oda ertelenebilir.
evet herhangi bir sabıkamız yok,tel yada sms le tehdit gelmedi ama,sahşiyetlerle göndermiş oldukları hareketler mevcuttur,bunları delil olarak sunabilirmiyim,cünkü aynı kişi bodrum kaymakamlık binası önünde,eski meslektesım zabıta bir arkadasla tartısmış,benim bodruma gelmemmi,ona cok kötü şeyler yapacagını vs.vs söylemiş,arkadasımda,ben istersen mahkemede söyleyebilirim diyor,tabi olaya karısan diger iki arkadasımlada bu haberleri göndermiş,onları tehdit etmiştir..ayrıca yardımlarınız için cok tsk ederim,biraz olsun rahatladım
Tüm o tanıdıklarınızı yazılı savunmanızda şahit olarak yazın ve tüm o tanıdıklarınızı ilk celse mahkemede hazır edin ve dinletin. Bunlar lehinizedir ve çok önemlidir.
Alıntı:
Tüm o tanıdıklarınızı yazılı savunmanızda şahit olarak yazın ve tüm o tanıdıklarınızı ilk celse mahkemede hazır edin ve dinletin. Bunlar lehinizedir ve çok önemlidir.
aydınlatmalarınız için tesekkür ederim efendim..korkum sadece ikili diyalog dogrultusunda karar vermeleridir,yoksa her zaman için kendimi savunup hakkımı arayabilecek alın acıklıgına sahibim,hiç kimse 4x4 lük degildir ama,zaman cok farklı oldugu için,korkuyorum sadece..tekrar tsk ederim,tavsiyelerinizi yerine getirecegim..iyi çalışmalar iyi aksamlar