Evi Fazla Kiradan Dolayı Boşaltma
Merhaba;
Nisan 2009 itibari ile 1 yıllık kira sözleşmem bitti.Yenilemediğimiz için otomatikman 1 yıllık olarak uzadı.Fakat ev sahibim benden %12 kira artışı olması gerekirken %20 istedi, yapmıyacağım taktirde evi boşaltmamı istedi.Ben evi 01.11.2009 itibari ile boşaltacağımı 15 gün önce kendisine söyledim.Ev ile ilgili her türlü borcum için borcu yoktur kağıtlarımı aldım.Şimdi depozitomu isteyip evin anahtarını teslim edeceğimi söylememe rağmen evin anahtarını ver bakarız depozitoya diyor.Bu konuda ne yapmam gerekir.
Cevap: Evi Fazla Kiradan Dolayı Boşaltma
Alıntı:
emreeee rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba;
Nisan 2009 itibari ile 1 yıllık kira sözleşmem bitti.Yenilemediğimiz için otomatikman 1 yıllık olarak uzadı.Fakat ev sahibim benden %12 kira artışı olması gerekirken %20 istedi, yapmıyacağım taktirde evi boşaltmamı istedi.Ben evi 01.11.2009 itibari ile boşaltacağımı 15 gün önce kendisine söyledim.Ev ile ilgili her türlü borcum için borcu yoktur kağıtlarımı aldım.Şimdi depozitomu isteyip evin anahtarını teslim edeceğimi söylememe rağmen evin anahtarını ver bakarız depozitoya diyor.Bu konuda ne yapmam gerekir.
Merhaba Emre bey,
Sorunuza hukukçu olarak değil, benzer sorunla karşılaşmış biri olarak yanıt veriyorum. %12 artış olması gerekiyorduysa, siz %12 üzerinden ödemelerinize devam edip evi boşaltmayabilirdiniz. Evin borcu yoktur kağıtları ile anahtarı sizde kalsın, ve evi boşaltığınız gün itibariyle yazılı olarak ev sahibine bunu bildirin ve bu belgenin bir nüshası elinizde olsun. Ev sahibine anahtarı depozito karşılığında teslim etmeye çalışın, boşalttığınız günkü yazılı bildirim, ev sahibinizin depozitoyu geciktirdiği günler için anahtarı teslim etmediğinizden sizden kira almasını önler.
Cevap: Evi Fazla Kiradan Dolayı Boşaltma
Alıntı:
emreeee rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba;
Nisan 2009'da kira sözleşmesinin bitmesiyle, sözleşmeniz kendiliğinden 1 yıl süre ile uzamış,bu durumda mecuru tahliye tarihiniz aslında Nisan 2010.
Ev ile ilgili borçtan dolayı aldığınız ibraname geçmişe yönelik olmalı.Peki, kat maliki ile aranızda kira akdinin feshedildiğine dair bir yazılı protokol yaptınız mı?