Yağmur Yağmasın Diye Dua Ediyorum
Ben 8 haneli bir apartmanda oturuyorum.Bu apartmanda karşı komşumun kendıne ait catıdan bozma iki dairesi var ve bunların tapusunu kendi dairesinin üstünden yapmıs.Bu catı katının terasından daireme yagmurlu havalarda su akıyor.Bu konuyu kendısıne bıldırdım fakat yapmadı.Bende bilir kişi raporu tutturdum.Bundan sonra ne yapmalıyım ve işlemlerin ne kadar ne kadar masrafı olur birde ne kadar sürede sonuçlanır.Beni blgilen dirirseniz seviniri.Tesekkurler...
Cevap: Yağmur Yağmasın Diye Dua Ediyorum
Siz karşılıklı daireler olan dört katlı bir binanın çatı katında oturuyorsunuz. Karşı dairenizin sahibi kendi çatı katısının üzerine iki kat daha mı çıktı ? oradan mı size su akıyor ? Anlamadım ki...
Hayır,bu apartman 6 daire olarak yapılmış fakat yapan mütahit yer sahibi olan karşı daireye çatıyı yüksek tutarak karşılıklı iki adet 60m lik daire yapıp vermiş bunların balkon olarak kullandıkları terastan benim daireme akıntı oluyor söylediğim halde,tutanak tutturup resmi evrak gönderildiği halde yaptırmıyor ne yapmam gerekiyor.
Komşumu bana verdiği zaradan dolayı dava ettim.Fakat davaya gelmesi icin verilen evrakta davaya gelmemesi durumunda 409.maddenin geçerli olacagı yazıyıo bu durumda ne yapmalıyım