Iyi gunler arkadaslar. Yazima baslamadan once sunu belirtmeliyim Turkce karakter destegi bulunmayan bir cep bilgisayarindan yazmaktayim. Lutfen mazur gorun.
Ben Kocaeli Universitesi Hukuk Fakultesi 2. sinif ogrencisiyim. Cok basarisiz bir ogrenciyken buraya kadar gelmeyi istememin temel nedeni lise muduremin 4 yillik lise hayatim boyunca (ve hala devam etmekte) bana ve maddi durumu parlak olmayan diger arkadaslarima gerekli katki paylarini (4 yilin ortalamasi yillik 30 milyon, en yuksek istenen katki payi miktari yillik 50 milyon) odemedigimizden dolayi yaptigi zulumdur. Lutfen kin olarak algilanmasin.
Bugun hala Anadolu Lisesinde mudurluk gorevinde bulunan muduremiz, katki payi adi altinda okul ogrencilerinden para talep etmektedir ve odenmemesi durumunda ogrencileri cesitli psikolojik ve sosyolojik yaptirimlara tabii tutmaktadir. Nitekim 2005-2006 egitim ve ogretim yilinda istenen 50 milyonluk katki payini odemedigimden dolayi ingilizce sinavimi -ki test seklindeydi- bos kagida yazmistim. Yazmam icin bana verilen kagitta cope atilmisti. Ayrica ek sure dahi verilmemisti. Bu emsal disinda pazartesi gunleri sinifta hocalar tarafindan adim okunur, sinifin onunde rencide edilirdim. Bugun de benzer yaptirimlara basvuran muduremiz, okulunda bulundugu ayrica benimde yasadigim ilcede "adaleti bile satin alabilir" seklinde taninmaktadir. Nitekim kendisinin bu durumuna muhalif olan birbirinden degerli hocalarimizi onun yuzunden okuldan ayrilmak zorunda kalmis, muduremiz kendisine acilan davalarin hepsini ustesinden gelebilmistir.
Birkac aydir bu durum hakkinda ne yapabilecegimi dusunmekte, bu konuda arastirmalar yapmaktayim. Okul ogrencilerinden aldigi katki paylarinin yasal olup olmadigini arastirdim. Karsima hala yurulukte bulunan 4306 sayili kanun ve bu kanunun bu durumla ilgili maddelerini duzenleyen 4702 sayili kanun cikti. Bu kanunlarin ilgili maddelerinden cikardigim yorum okul idaresinin ogrencilerden herhangibir ad altinda para isteyemeyecegi yonundedir. Ayrica ek olarak http://site.mynet.com/isgungor/ sitesinin en altta saginda bulunan yaziya gore boyle bir durumun mesru olmadiginin ilgili mufettislerce belirlenmis oldugunu ogrendim.
Bu konuda bana yardim edebilecek olan arkadaslar var mi?
Okuma zahmetinde bulundugunuz icin tesekkur ederim. Iyi gunler, iyi calismalar...