Mal beyanı sonrası borcu taksitlendirme ve taksitlerin ödenmemesi sonucu alınan ceza.
5000tl lik bir seneti karşı tarafın icraya vermesi sonucu mal beyanında bulunduk ve bu miktarı taksitlere böldürmüştük, bu senet haksız bir iddia olduğundan avukat tuttum ve dava sürecinde zaman kazanmak için itiraz dilekçesi verdik,bu miktar katlandı ve 10000tl civarında olmuş, mahkeme bizi haksız gördü ve bu paranın tamamını 7 gün içerisinde ödeme emri gönderdi.Borçlu kişi memur ve kredi çekip bu borcu kapatacaktı ama 7 günün sonunda tutuklandı, 3 ay hapis cezası ile cezalandırılacakmış. Bu 3 ay ceza memurluğunu ne derece etkiler, hapis yattıktan sonra bu 10000tl silinirmi yoksa tekrar bizden alınırmı.Teşekkürler.
Cevap: Mal beyanı sonrası borcu taksitlendirme ve taksitlerin ödenmemesi sonucu alınan ceza.
İcra ceza hakimliğinden taahhüdü ihlalden mi ceza verildi?
Cevap: Mal beyanı sonrası borcu taksitlendirme ve taksitlerin ödenmemesi sonucu alınan ceza.
Evet taahhüdü ihlalden dolayı aldı bu cezayı, olayın içeriği şudur. Karşı taraf tefecidir ve boş senet karşılıgı bir miktar altın verilmiş, faizi ile fazlasıyla ödendigi halde seneti vermiyorlar ve üstelik mağdurun cep telefonuna ölümle tehdit,hakaret ve küfür içeren mesajlar yollanmış, bu mesajlar savcılığa verildi ve tefecilik yaptıkları da bildirildi akabinde dava açıldı(bu kişilerin 20 küsür tane buna benzer icra dosyaları mevcut, mal varlıkları görünürde ve yasal olarak hiçbirşey görünmüyor.Bu bir delil olabilirmi.).Lehimize olan mahkememiz hala sürüyor ve sonuca ulaşmak üzere.Mağdur memur ve geçen cumartesinden bu yana hapis yatıyor.Memuriyetini ne derece etkiler.Bu icradaki parayı tamamladım ama bunlara kaptırmak istemiyorum ve mağdurun işini etkilemesini istemiyorum.Azami zararla bu durumu çözmek istiyorum.Teşekkürler.
icradaki borç kapandıysa ceza zaten kalkacaktır. diğer taraftan açmış oldunuz şikayet savcılıkta davaya dönüşür ve kazanırsanız paranızı geri alırsınız.disiplin cezaları sicile işlemiyor zaten memuriyetini etkilemeyeceğini sanıyorum.ve mahkemeden icra dairesini yatırdığınız para tedbir koydurmak için talep edebilirsiniz. ve elden verdiğiniz ve inkar ettikleri parayı ispatlamanız halinde heralde onuda karşı taraftan alırsınız.
Çok teşekkürler ben bu parayı icra dairesine yatırdım ve bu paranın tefecilikle zorla alındıgına dair bir dava daha açtık, avukatıma bıraktım herşeyi davamızın sonuçlanmasını bekliyoruz, bilgileriniz için minnetarım.Huzurlu bir hayat diliyorum sizler için.Teşekkürler.