TCK 107 ve TCK 136'dan açılan dava
Merhaba arkadaşlar,
hakkımda tck 107(şantaj suçu) ve tck 136. maddelerden kamu davası açıldı. Benim hakkımda şikayetçi olan arkadaşım şikayetini geri çekti.
Arkadaşımla konuştum, mahkemeye gelip kendisine şantaj yapmadığımı söylicek, gerçi deliller açık, yani şantaj durumu var ortada buna rağmen mahkemede arkadaşımın şantaj yapmadığım ifadesi bir işe yarar mı acaba?
ikinci olarak, tck 136'dan arkadaşım şikayetini geri çektiği için ceza almadan kurtulabilir miyim?
Son olarak da H.A.G.B kararı çıkabilir mi bu dava sonucunda?
şimdiden cevap verecek arkadaşlara teşekkür ederim.
Cevap: Tck 107 ve tck 136'dan açılan dava
Acaba arkadaşınız "evet bunları yaptı etti dedi söyledi ama şaka olsun diye yaptı gerçek değildi
Anlayamadım pek dediğinizi ama olayı şöyle özetliyim.
Arkadaşım benim yaptığımı bilmiyordu. Fake bir isimle facebook'tan yaptığım birşeydi. ip'den benim yaptığım belirlendi ve arkadaşımla konuştum şikayetini geri aldı. Savcı buna rağmen hakkımda kamu davası açtı. Şimdi arkadaşımla konuştum ve mahkemeye gelip şantaj yapmadığımı söyliyecek. Fakat attığım mesajlar print screen halinde dava dosyasında yer alıyor. Arkadaşım şantaj yapmadığımı mahkemede ifade etse bile bu print screen materyallerden dolayı hakim hakkımda ceza verebilir mi?
Alıntı:
yao rumuzlu üyeden alıntı
Anlayamadım pek dediğinizi
Bu son derece doğal :)
Nasıl bir aksilik bilmiyorum ama, burada gördüklerim mesajımın sadece baş kısmı.
Tekrar yazayım:
Acaba arkadaşınız "evet bunları yaptı etti dedi söyledi ama şaka olsun diye yaptı gerçek değildi" diye ifade verse bu bir çözüm olmaz mı?
Çünkü olayın gerçekleştiği bir gerçek ve baştan arkadaşınız bunun bir şaka olduğunu anlamamış, ama sonradan anlamış.
Yani olayı dosdoğru söylemek çözüm olur belki.
Hukukçuların bu konudaki görüşünü ben de merak ediyorum.
Cevap: TCK 107 ve TCK 136'dan açılan dava
Fakat hakaret içerikli ciddi ibareler var, ondan dolayı şakayla geçiştirilcek bir şey değil.
Ben de hukukçu arkadaşların yorumlarını merak ediyorum.