Karışık bir gayrimenkul durumu
arsam 155 nolu parselde kayıtlı olup,arkasında arsama bitişik 522 nolu parsel arasında şuyulandırılma yapılmış.ben tek başıma arsama inşaat yapamıyorum.
karşı tarafla anlaşmamda mümkün değil..522 parsel nolu arsa sahibi başkası olduğundan ötürü izale-i şüyu davası açamıyorum.ilgili belediyeyi mahkemeye verdim.zira bu iki arsayı onlar birleştirdi onlar izale-i şuyuya gitsin diye..ama davayı kaybettim daha doğrusu reddedildi..kararı okuyunca 155 nolu parselin sahibi olan davacı yani ben ,bizzat ve süre ile sınırlı olmaksızın ilgili parselle ilişkin izale-i şuyu davası açabileceği kuşkusuzdur deniliyor..ama açamıyorum..ben hiç bir şey anlamadım..benim diğer yani 522 nolu parselde hiç bir hissem yok.tamamen ayrı parseller.
Cevap: karışık bir gayrimenkul durumu
Alıntı:
istanbul_34 rumuzlu üyeden alıntı
arsam 155 nolu parselde kayıtlı olup,arkasında arsama bitişik 522 nolu parsel arasında şuyulandırılma yapılmış.ben tek başıma arsama inşaat yapamıyorum.
karşı tarafla anlaşmamda mümkün değil..522 parsel nolu arsa sahibi başkası olduğundan ötürü izale-i şüyu davası açamıyorum.ilgili belediyeyi mahkemeye verdim.zira bu iki arsayı onlar birleştirdi onlar izale-i şuyuya gitsin diye..ama davayı kaybettim daha doğrusu reddedildi..kararı okuyunca 155 nolu parselin sahibi olan davacı yani ben ,bizzat ve süre ile sınırlı olmaksızın ilgili parselle ilişkin izale-i şuyu davası açabileceği kuşkusuzdur deniliyor..ama açamıyorum..ben hiç bir şey anlamadım..benim diğer yani 522 nolu parselde hiç bir hissem yok.tamamen ayrı parseller.
Bu parsel numaraları imar parsel numarası mı kadastro parsel numarası mı?
Tapunuza bakın; oradaki cinsi, hissesi, parsel ve ada bilgilerini yazın.
Cevap: karışık bir gayrimenkul durumu
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Bu parsel numaraları imar parsel numarası mı kadastro parsel numarası mı?
Tapunuza bakın; oradaki cinsi, hissesi, parsel ve ada bilgilerini yazın.
tapuda arsa olarak gözükmekte...ikiside aynı adada..ama iki ayrı parsel olduğundan ötürü hisseli bir durum söz konusu değil..155 nolu parsel benim arsam tamamen bana ait..522 nolu parselde diğer şahsa ait ve onunda tapusu sadece ona ait..hiç bir hisseli durum söz konusu değil..ama tek başına inşaata izin yok..sanırım hukuki anlamda heralde bir boşluk var.ve çaresiz bi durumda kaldım..karşı tarafla anlaşmam mümkün değil adam uçuk fiyatlar çekiyor..öle kaldı....lanet olsun çözümsüz..kör bi kuyu bu....
Cevap: Karışık bir gayrimenkul durumu
Tekrar okudum da iki şeyi anlamadım:
Siz neden 155 no'lu parsele inşaat yapamıyorsunuz?
522 no'lu parselden size ne? onu da anlamadım.
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Tekrar okudum da iki şeyi anlamadım:
Siz neden 155 no'lu parsele inşaat yapamıyorsunuz?
522 no'lu parselden size ne? onu da anlamadım.
efendim şöele anşlatayım..aslında 2 sorununda cevabı aynı..belediye izin vermiyor..
belediye şuulandırmış..belediye imar izni vermiyor..(belediyenin bunu yapma nedenide şu.. benim arsa geometrik dörtgen değil.dikdörtgen olarak başlıyor arkada 60 metre sonra tek tarafı sivrilişiyor.dolayısıyla adamın yeri benim yerimi düzgün dikdörtgene çeviriyor.. ama adamın yeri benim yerimin 10 da biri.ama belediye illada beraber yapabilirsin diyor.)sadece 522 parsel ile beraber yapılmasına izin var..tek başına yapamazsın diyor.. ne o bensiz ,ne ben onsuz inşaat yapamıyorum.. onun parseliyle benim parsel de bağımsız tapulu..zaten ben anladım ki bunun çözümü hukukta yok..koca bir kara delik..tek yol anlaşmak..anlaşamıyorum..
Alıntı:
istanbul_34 rumuzlu üyeden alıntı
efendim şöele anşlatayım..aslında 2 sorununda cevabı aynı..belediye izin vermiyor..
belediye şuulandırmış..belediye imar izni vermiyor..(belediyenin bunu yapma nedenide şu.. benim arsa geometrik dörtgen değil.dikdörtgen olarak başlıyor arkada 60 metre sonra tek tarafı sivrilişiyor.dolayısıyla adamın yeri benim yerimi düzgün dikdörtgene çeviriyor.. ama adamın yeri benim yerimin 10 da biri.ama belediye illada beraber yapabilirsin diyor.)sadece 522 parsel ile beraber yapılmasına izin var..tek başına yapamazsın diyor.. ne o bensiz ,ne ben onsuz inşaat yapamıyorum.. onun parseliyle benim parsel de bağımsız tapulu..zaten ben anladım ki bunun çözümü hukukta yok..koca bir kara delik..tek yol anlaşmak..anlaşamıyorum..
Burada "garip" bir durum var.
Bir harita mühendisi bulup görüş alın.
Çünkü belediye "şuyulandırma" sırasında "imara uygun olmayan parsel" Ü-RE-TE-MEZ.
Anlattıklarınızından benim anladığım doğru ise, sizin ikinizin parsellerini tek parsel olarak yapmalıydı.
Bunun üzerine siz de izle-i şuyu davası açardınız.
O ihaleye girmezse siz rayiç bedelden araziyi satın alırdınız.
Eğer karşı taraf ihaleye girip "fahiş" fiyat belirlerse de, o "fahiş" fiyattan siz arsanızı satardınız.
Fiyatı çok yüksek bulup daha da artırnmazsanız karşı tarafta kalır ihale sonuçta :)
evet anladıklarınız tamamen doğru..kesinlikle birleştirmeliydi..ve hisseli bi durum olmalıydı.bende izaley-i şuyu davası açmalıydım..ama yapmadı..ben belediyeyi mahkemeye veriyorum.karar ..şu siz kendiniz izaley-i şuu açabilirsiniz diyor.reddediyor.bende diyorumki iki ayrı parsel nasıl izaley-i şuyu açsın..ama sonuç bu..kimse çözemiyor..sonuçta..
Ya pardon;
Sizin bu arsalarda bina yok değil mi?
Yan yana iki arsa.
Bir arsada herhangi bir değişiklik yok, sizin arsanızda komşunuzun da hissesi olmuş.Belki de komşu parsel sahibinin bir başka yerdeki arsası uçtu gitti, bir kısmı sizin arsanıza şuyulandırıldı.
Sonuçta arsanın iki hissedarı var, hissedarlardan her biri izale i şuyu davası açarak ortaklığı bitirebilme hakkına sahip.Anlaşamıyorsanız,İzale i şuyu u davası açarak diğer hissedara ait olan kısmı daha fazla miktar teklif ederek satın alma hakkınızı kullanabilirsiniz.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Yan yana iki arsa.
Bir arsada herhangi bir değişiklik yok, sizin arsanızda komşunuzun da hissesi olmuş.Belki de komşu parsel sahibinin bir başka yerdeki arsası uçtu gitti, bir kısmı sizin arsanıza şuyulandırıldı.
Sonuçta arsanın iki hissedarı var, hissedarlardan her biri izale i şuyu davası açarak ortaklığı bitirebilme hakkına sahip.Anlaşamıyorsanız,İzale i şuyu u davası açarak diğer hissedara ait olan kısmı daha fazla miktar teklif ederek satın alma hakkınızı kullanabilirsiniz.
Hayır hocam. Yanlış anlamadıysam durum vahim.
Bir imar parseli iki tane ama her biri kendi başına imara müsait olmayan İKİ AYRI PARSEL olarak tescl edilmiş ve her bir parça müstakil tapulu.
Bu yüzden izale edilecek bir şuyu yok :DD