Cevap: İşe iade Davası Süresi
hemde epey bir geçmiş süresi...
geçmiş olsun..
İşinize son verildiği/verileceği tarihten itibaren 30 gün içinde işe iade davası açabilirdiniz.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
İşinize son verildiği/verileceği tarihten itibaren 30 gün içinde işe iade davası açabilirdiniz.
İşverenin işçiyi işten çıkarırken öne süreceği sebeplerden hangi sebeplerin haklı, hangilerinin haksız olduğu konusunda bir kaynak önerebilir misiniz? Daha doğrusu iş kanunu dışında bir kaynak. (Kastım kitap değil; yani falanca talimatı, filanca yönetmeliği gibi)
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
İşverenin işçiyi işten çıkarırken öne süreceği sebeplerden hangi sebeplerin haklı, hangilerinin haksız olduğu konusunda bir kaynak önerebilir misiniz? Daha doğrusu iş kanunu dışında bir kaynak. (Kastım kitap değil; yani falanca talimatı, filanca yönetmeliği gibi)
İş kanunu 25/II maddesi.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
İş kanunu 25/II maddesi.
Teşekkür ederim. Ben bunların tazminatsız fesihte geçerli olduğunu zannediyordum.
Haklı sebepler, işverene tazminatsız fesih hakkı veren sebeplerdir.
Bu sebepler dışındaki sebepler geçerli sebeplerdir, tazminatlı fesih hakkını kullanabilir işveren, geçerliliğini ıspatlamak ve sonuçlarına katlanmak şartıyla.
Hiç çıkar yolu yokmu? çokmu geç kaldım? Böyle bir yasadan haberim yoktu maalesef:'(
Alıntı:
mustafaburuk rumuzlu üyeden alıntı
Hiç çıkar yolu yokmu? çokmu geç kaldım? Böyle bir yasadan haberim yoktu maalesef:'(
Mustafa Bey,
Sizin işe iade davası veya benzeri bir yola gidebilmeniz geçen süre yüzünden hiçbir şekilde mümkün değil.
Saygılarımla,