Daire satın alım aşaması nedir?
İyi günler
Ben daire satın alacağım.Fakat bu daire ile ilgili şüphe oluştu bende.Bu şüphelerin ise mirasçı malı olması (binada 3 daire mirasçılara bırakılmış satış yapılıyor borçlardan dolayı, ama ne borcu onu bilmiyorum ve daireler borçta hipoteklimi bilmiyorum)hiptekli ise ne yapılmalı , bina başka birine satılmış mı onuda bilmiyorum nereye bakılmalı? Binanın yanına bizim alacağımız daire ile bitişik bir biçimde tam balkanun hizasında duvarla bitişik bir biçinde kat çıklmış kaçakmış bu sorun olur mu yıktırmak istesek sorun yaşarmıyız bilemiyorum.Bu şüphelerimi nasıl aşabilirim? Buna çözüm bulduktan sonra daireyi almak istediğim taktirde kapora isteniyor bunu ne koşullarda nasıl vermeliyim.Bunu da verdikten sonra daireyi araştırıp almak için hangi devlet dairesine ne yapmam gerektiğini sırasıyla yazabilirmisiniz.
1) ŞU KURULUŞA : ŞUNU YAPTIR
2) BU KURULUŞA: BUNU YAPTıR GİBİ olursa benim anlamam daha kolay olur.
Şimdiden çok teşekkür ederim.Bu sayede bu aşamaları ben öğrenmiş olabileceğim için bunu okuyan ve işi bilmiyenler içinde kaynak olur.Yada en doğrusu foruma bu aşamaları yazabilirseniz (belki yazmışsınızdır ben baktım ama gözümden kaçmış olabilir kusuruma bakmayın) çok daha iyi olabilir.
Cevap: Daire satın alım aşaması nedir?
Cevap: Daire satın alım aşaması nedir?
Dairenin bağlı bulunduğu Tapu Sicil Müdürlüğüne giderek dairenin sicilinde her hangi bir şerh ya da satışa engel bir durum bulunup bulunmadığını öğrenin. Satışa engel bir durum varsa zaten satışı yapmazlar. Ödemeyi Tapu Sicil Müdürlüğünde imzalar atılırken memurun gözü önünde yapın.