2. el cep tel aldım ama sorun var ne yapabilirim.
Aynı şehirden bir şahıstan kimlik fotokopisini alarak faturalı kutulu cep telefonumu faturasız kutulu bir cep telefonuyla takas ettim.. Aldığım telefon şarj almıyor bozuk çıktı . Bu durumda yapabileceğim bir şey var mı ? Telefonumu geri almam için ne yapmam lazım? Kişi kabul etmiyor bozuk vermediğini söylüyor !
Cevap: 2. el cep tel aldım ama sorun var ne yapabilirim.
Alıntı:
cms1988 rumuzlu üyeden alıntı
Aynı şehirden bir şahıstan kimlik fotokopisini alarak
Kimlik fotokopisinin arkasına ya da herhangibir yere IMEI numarası, marka / modeli ile birlikte telefonu size sattığını konusunda bir beyan yapıp imzaladı mı?
Arıza bir yana; telefon çalıntı falan olmasın...
Bu arada bir teknik bilgi:
Cep telefonlarının şarj olabilmesi için pilinin "tamamen bitmemiş" olması gerek. Telefonlarda şarj için bir devre bulunduğundan ve bu devre de pille çalıştığından pil TAMAMEN bitik ise şarj edemezsiniz. Eğer telefonunuzun pili hiç açılmayacak derecede bitmiş ise, pili içinden çıkartıp bir telefon tamircisinden "az bir miktar" şarj etmesini isteyin.
kimlik fotokopisinin üzerine isim soyisim telefon marka modeli ve imzası bulunmakta.. telefonun şarz soketi kopmuş itip basılı tutarsam şar aletini şarz alıyor kaydırınca hemen kesiliyor doğal olarak . elimde tutarak şarz etmek de saçma oluyor !!!
Soketini tamir ettirip kullanın bence. Siz garanti belgeli sıfır bir mal almadınız. Defalarca ikinci el araba aldım sattım, hep arızalar çıktı, hatta bazan arızasını bilerek aldık sattık. Hiç böyle bir talep olmadı.
Yapıcak bir şey yok, nasıl siz karşı tarafın bozuk verdiğini ispatlayamazsanız, oda sizin bozduğunu ispatlayamaz,dolayısıyla aldığınız telefonu yaptırıp kullanın.