Beraber yaşadığım insanın evli çıkması
4 Yıl önce biriyle tanıştım evli olduğunu bilmiyordum şindi 3 yaşında bi çocuğumuz var. Kimliğinide soyadıyla çıkartı ve bizim geçimizi de üstlendi ve beraber yaşamaktayız. Boşanma davasını açtı eşine ve eşinden bir çocuğu var.Dava konusu şiddetli geçimsizlik eşinin ruhsal problemleri olduğu için 5 yıl önce evini terk etmiş acaba boşanabilirmi yada bu davanın bize ne tür bi avantajı ve dezavantajı olur çocuğum ben zarar ceza alırmıyız bu konunun hukuksal boyutu nedir ne yapabilirm.
Cevap: Beraber yaşadığım insanın evli çıkması
İki iletiniz birbiriine uyumsuz . İkisi birden doğru olamayacağına göre hangisi doğru ?
Alıntı:
Tangör Evren rumuzlu üyeden alıntı
İki iletiniz birbiriine uyumsuz . İkisi birden doğru olamayacağına göre hangisi doğru ?
Birincisi kadının ağzından, diğeri ise adamın ağzından yazılmış gibi anladım. Birlikte yazıyorlardır belki.
Alıntı:
Tangör Evren rumuzlu üyeden alıntı
Tangör bey; galiba ilkini kadın ikincisini beraber yaşadığı erkek yazmış..
Konuda anneyle çocuğunu ilgilendiren bir husus yok, beraber yaşadığınız ve 'evli çıkan insan' boşanma davası açacak ve boşanacak.
ilki ni çocuğumun annesi yazdı diyerine ben devam ediyorum ilk eşimin gerçekten psikolojik sorunları olduğu için anlaşamadık 11 yaşında eşimden bir oğlum var ve 7 senedir bana göstermiyor.çocuk yüzünden kararsızdım boşanıp boşanmamakla 4 yıl öncede şimdi ki çocuğun annesiyle tanıştım ve gerçekten bir yuvanın nasıl bişey olduğunu öğrendim. evet boşanma davasını ilk eşime açtım.benim sorum şu..şiddetlik geçimsizlik olduğunu ve psikolojik sorunları olduğunu belirtim.boşana bilirmiyim davanın boyutu ne olur ve nafaka tabiki vereceğim ama tazminat ödermiyim
Eski ceza kanununa göre hapis cezası da olan ''zina'' suçunu işlediğinizi açık ve net ifade ediyorsunuz. Ve bu ilişkiden birde çocuğunuz var.
Zina artık haklı boşanma sebebi ve ''yapanı''kesin kusurlu sayıldığı bir durum . Bundan dolayı eşiniz (ilk eşim demişsiniz ama şuanda tek eşiniz o iki evlilik ayrı bir suç şimdiki kadınla evli olmadan yaşadığınızı kabul ediyorum. Yoksa durum çok farklı boyutlara gider.) başka kadınla yaşıyor ondan çocuğu var dediği an zina ortaya çıkar boşanma gerçekleşir sizde tazminat ödersiniz. Eşinizden de çocuğunuz olduğuna göre elbette mahkemenin taktir ettiği bir nafakayı ödeyeceksiniz.
alakanıza teşekür ederim lakin ilk eşim şuanki yaşantımdan bahsetmeyecektir s çünki en başından buyana boşanmayı kabul etmiyor aksine süründüreceğim diyor 7 senedir ayrıyım ilk mahkemede ne yapacağımı bilmiyorum tek isteyim sorunsuzca boşanmak nasıl bir yol izlemeliyim
bu arada ilk eşimden olan çocuğumu da mahkeme görmeme izin verirmi şuan 12 yaşında 7 yıldır ne zaman görmek istesem engelleniyorum