Gümrük teşkilatı görevde yükselme sınavları hakkında
iyi akşamlar.Gümrük Müsteşarlığında memur olarak çalışmaktayım.Müsteşarlığımız görevde yükselme sınavı açtı.Mevcut kadrodan (açılmış olan kadro)başvuru sayısı fazla ise 3 katı kadar personel görevde yükselme eğitimine çağrılır,çağrılıacak personel puanlama sistemine tabi tutulur bu puanlama sisteminde eğitim ,hizmet,sicil ve kurum içi görmüş olduğu seminerler sonucu elde edilen puanlama değerlendirilir.
Eğitim,sicil ve hizmet genel olarak objektif kriterler ancak hizmet içi eğitim puanlamaya büyük etki etmesine ragmen kişiler kendileri hizmet içi eğitime tabı tutulmak istese bile çağrılmama durumu var çünkü gönderilen yazıda açılmış olan hizmet içi eğitime idare tarafından uygun görülen peroenlin isim listesi gönderfilsin denmektedir.
Şimdi hizmet içi eğitim herkese eşit şekilde uygulanmaması nedeniyle ve idare ile sorun yaşıyan personel gönderilmemektedir.Bu olaylar belgeli ve ispatlıdır istemesine rağmen göndrilmeyen 10 yıldır hiç bir eğitime tabi tutulmayan peronel var bunun için dava açılsa kazanılma ihtimali ne kadardır ve hizmet içi eğitim ile ilgili daha önce alınmış bir karar elinde olan varmı.
Cevap: Gümrük teşkilatı görevde yükselme sınavları hakkında
yardımcı olur ve görüşlerinizi bildiriseniz ayrıca bırde eğitimle ılgılı mahkeme kararı olan varsa elınde paylaşırsa cok sevınırım