Cevap: Konu açamadığım için..
İyi gunler,
Bir konuda hukukı yardım almak ıstıyorum.
Ben 1986 doğumlu evli 2 çocuk babası bır gencim. Hemen sadete gelmek istiyorum, bundan 6 ay once eşim evi terk etti ve gitti çocukları da bana bıraktı ne boşanma davası actı nede bır barışma yonunde haber var bende içimdeki hislerden dolayı bır turlu acamadım davayı. Şimdi şöyle birşey var ben bunun evi ve cocukları terk etmesını kullanarak cocukların velayetını uzerıme alabılırmıyım. Yada yarın bırgun boşanma davasını acarda cocukları benden alabılırmı. Almaması için ne yapmalıyım yanı gidişini kullanabılırmıyım. Bu arada çocuklarımın yaşı bırı 6 bırı 3 yaslarında ne yapmalıyım acil yardımınızı beklıyorum.
Saygılarımla.
Cevap: Konu açamadığım için..
Alıntı:
omerrr rumuzlu üyeden alıntı
İyi gunler,
Bir konuda hukukı yardım almak ıstıyorum.
Ben 1986 doğumlu evli 2 çocuk babası bır gencim. Hemen sadete gelmek istiyorum, bundan 6 ay once eşim evi terk etti ve gitti çocukları da bana bıraktı ne boşanma davası actı nede bır barışma yonunde haber var bende içimdeki hislerden dolayı bır turlu acamadım davayı. Şimdi şöyle birşey var ben bunun evi ve cocukları terk etmesını kullanarak cocukların velayetını uzerıme alabılırmıyım. Yada yarın bırgun boşanma davasını acarda cocukları benden alabılırmı. Almaması için ne yapmalıyım yanı gidişini kullanabılırmıyım. Bu arada çocuklarımın yaşı bırı 6 bırı 3 yaslarında ne yapmalıyım acil yardımınızı beklıyorum.
Saygılarımla.
Öncelikle "kullanmak" kelimesinin altına vurgu yaptım.Zira bu kelime cümlede yer aldığı anlamda hoş durmuyor.
Ergin olmayan çocuk, ana ve babasının velâyeti altındadır. Yasal sebep olmadıkça velâyet ana ve babadan alınamaz.
Ana ve baba evli ise
Madde 336- Evlilik devam ettiği sürece ana ve baba velâyeti birlikte kullanırlar.
Ortak hayata son verilmiş veya ayrılık hâli gerçekleşmişse hâkim, velâyeti eşlerden birine verebilir.
Velâyet, ana ve babadan birinin ölümü hâlinde sağ kalana, boşanmada ise çocuk kendisine bırakılan tarafa aittir.
Yani şu anda evi terkeden eşiniz ve sizin iki çocuğunuzun üzerinde velayet hakkınız var.
Eşiniz boşanma davası açtığı takdirde çocuklarının velayetinin kime verileceği hususunun takdiri hakime aittir.Hakim tarafların ekonomik, sosyal ...durumlarını araştırarak ve öncelikle çocukların her türlü menfaatini gözeterek velayetin kime verileceği hususunda karar verir.