Boşanma sonrası kadının eski soyadına dönmesi
Herkese merhaba.
Ben 16 Eylül 2009 tarihinde boşandım. 2 hafta sonrasında boşanma kararım adresime geldi.
Kızlık soyadıma geri dönmem için bu belge yeterli midir?
Yoksa adliyeye gidip başka bir karar almalı mıyım? Yada bir bekleme süresi var mı?
Cevap verirseniz sevinirim. Teşekkürler.
Cevap: Boşanma sonrası kadının eski soyadına dönmesi
Alıntı:
pucca rumuzlu üyeden alıntı
Herkese merhaba.
Ben 16 Eylül 2009 tarihinde boşandım. 2 hafta sonrasında boşanma kararım adresime geldi.
Yoksa adliyeye gidip başka bir karar almalı mıyım? Yada bir bekleme süresi var mı?
Mahkeme karar verdikten sonra, gerekçeli karar taraflara tebliğ edilip 15 günlük temyiz süresi geçmedikçe; karar kesinleşmez. Yani dava derdest sayılır. Bu aşamada boşanmış sayılmazsınız.Mahkeme kararı tarafınıza tebliğ edilip üzerinden 15 günlük süre çoktan geçtiğine göre, bu kararla nüfus idaresine gidip yeni cüzdanınızı çıkarıp kızlık soyadınızı çıkarabilirsiniz.Yeni nüfus cüzdanındaki medeni durum kısmına; boşanmış, dul, bekar gibi istediğiniz hali yazdırabilirsiniz.Kolay gelsin.
Alıntı:
pucca rumuzlu üyeden alıntı
Herkese merhaba.
Mahkeme karar verdikten sonra, gerekçeli karar taraflara tebliğ edilip 15 günlük temyiz süresi geçmedikçe; karar kesinleşmez. Yani dava derdest sayılır. Bu aşamada boşanmış sayılmazsınız.Mahkeme kararı tarafınıza tebliğ edilip üzerinden 15 günlük süre çoktan geçtiğine göre, bu kararla nüfus idaresine gidip yeni cüzdanınızda kızlık soyadınızı yazdırabilirsiniz.Yeni nüfus cüzdanındaki medeni durum kısmına; boşanmış, dul, bekar gibi istediğiniz hali yazdırabilirsiniz.Kolay gelsin.
Alıntı:
Av.Ferda Aydın rumuzlu üyeden alıntı
Mahkeme karar verdikten sonra, gerekçeli karar taraflara tebliğ edilip 15 günlük temyiz süresi geçmedikçe; karar kesinleşmez. Yani dava derdest sayılır. Bu aşamada boşanmış sayılmazsınız.Mahkeme kararı tarafınıza tebliğ edilip üzerinden 15 günlük süre çoktan geçtiğine göre, bu kararla nüfus idaresine gidip yeni cüzdanınızda kızlık soyadınızı yazdırabilirsiniz.Yeni nüfus cüzdanındaki medeni durum kısmına; boşanmış, dul, bekar gibi istediğiniz hali yazdırabilirsiniz.Kolay gelsin.
Çok teşekkür ederim. Gerçekten acildi, çok yardımcı oldunuz. İyi tatiller.